Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:20, 18. 11. 2020.

| Društvo

Korona u 10 ustanova socijalne zaštite na jugu Srbije

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Stariji čovek
Još 4 ustanove sa juga na spisku Ministarstva; foto: Ljubica Jocić;

Na spisku ustanova socijalne zaštite u kojima se pojavila infekcija virusa korona, nalazilo se 6 ustanova sa juga Srbije, a u poslednjih 5 dana dodate su još 4 - to su "Dom za odrasla invalidna lica" u Doljevcu i centri za socijalni rad u Svrljigu, Aleksincu i Žitorađi. Pošto Ministarstvo za socijalna pitanja objavljuje samo nazive takvih ustanova, a njihovi direktori o epidemiji ne govore za javnost, situacija u njima je nepoznata.

O stanju u Domu u Doljevcu novinari Južnih vesti saznaju od predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića koji tvrdi da je virus potvrđen kod pravnice koja nije imala kontakt sa korisnicima ove ustanove i u izolaciji je.

Odmah je blokirano sve, znate kako to ide. I prošlog puta kada se desilo da smo imali jednu čistačicu pozitivnu, ona je otišla u izolaciju. Bile su zabranjene posete i ulaz - dodaje Ljubić.

Na listi ustanova sa potvrđenom zarazom, koju nadležno ministarstvo svakodnevno ažurira, 14. novembra se pojavio i Centar za socijalni rad Opštine Svrljig, čiji je radnik, saznaju novinari Južnih vesti, zaražen koronom pre oko nedelju dana i nije imao kontakte sa korisnicima ili kolegama, tako da je ta ustanova nastavila uobičajeni rad uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Screenshot sajta Ministarstva za Socijalna Lista se svakodnevno ažurira; foto: Screenshot sajta Ministarstva za socijalna pitanja;

Na pitanja koja su novinari resornom ministarstvu poslali pre desetak dana i dalje nema odgovora o broju zaraženih i njihovom zdravstvenom stanju u 6 ustanova socijalne zaštite i domova za stare na jugu Srbije. Njih, ipak, javnost i novinari očekuju.

Inače, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u celoj Srbiji virus kovid-19 potvrđen je kod 478 korisnika i 288 zaposlenih, pokazuju današnji podaci na sajtu Ministarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: