Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 23. 7. 2020.

| Društvo

Korona ušla u Centar za socijalni rad i Gerontološki centar u Leskovcu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
centar za socijalni rad leskovac
Hospitalizovana i 4 štićenika Gerontološkog centra, foto: Bojana Antić

Da su koronom zaraženi radnici Centra za socijalni rad u Leskovcu, saopštavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Direktor ove ustanove Predrag Momčilović kaže da je na virus pozitivan jedino on, dok je u izolaciju poslato četvoro zaposlenih koji su sa njim bili u bliskom kontaktu. Zbog sumnje na virus korona hospitalizovana su 4 štićenika Gerontološkog centra, a kako kažu u Bolnici, njihovo stanje je stabilno.

Iako ima obolelih od korone u leskovačkom Centru za socijalni rad, Momčilović kaže da to nije uticalo na rad sa strankama, a da je, prema preporukama Ministarstva, smanjen broj ljudi u kancelarijama kako bi se sprečilo eventualno širenje virusa.

Momčilović je jedini pozitivan na koronu, dok su ostali koji su sa njim bili u bliskom kontaktu na poslu, prema preporukama Zavoda za javno zdravlje, poslati u kućnu izolaciju.

Rad nije prekidan, niti je ovo stanje uticalo na rad sa strankama. Poštuju se sve mere zaštite, a prema preporukama Ministarstva organizovali smo rad tako da u kancelarijama bude po jedna osoba, stranke dolaze samo po pozivu, sve što može završava se telefonski i bez kontakata. S obzirom na to da je period godišnjih odmora, ko je mogao, iskoristio je te dane - kaže Momčilović.

Centar za socijalni rad inače ima 72 zaposlena, ali je broj onih koji svakodnevno dolaze na posao smanjen i urađena je reorganizacija kako bi se sprečilo širenje virusa.


Hospitalizovana 4 štićenka Gerontološkog centra

Iako je Ustanova za starije i odrasle u Leskovcu jedna od malobrojnih koji od početka epidemije nije imala zaraženih virusom korona, sinoć su 4 štićenika primljena na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Leskovcu.

Kako kažu u Bolnici, pacijenti su sinoć primljeni u Službu za infektivne bolesti i trenutno su svi stabilno.

Oni su primljeni sa sumnjom na virus korona. Jutros su uzeti testovi i čekaju se rezultati. Zavod za javno zdravlje u Leskovcu je naložio prijem u kovid centar - kažu u Bolnici.

Kako je virus ušao u ovu ustanovu i koliko je štićenika u izolaciji, za sada nije poznato. Direktorka Doma Gordana Savić za sve informacije novinare je uputila na Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a odgovori se od njih očekuju.

Podsetimo, od početka epidemije u Leskovcu je koronom zaraženo 978 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jna

    21:54 // 23. 7. 2020.

    Ma nije moguće,pa takve rezultate nema ni Nemačka ,još malo pa ćemo da prestignemo Etiopiju po broju testiranja ,kakav rezultat ,Bravo za ajvar city

  • Ispovedaonica u Bg.

    20:28 // 23. 7. 2020.

    Mesko stanje ti je katastrofa. Ne moze se tako.Bg. nece da cuje za tebe.Idi brzo gore u ispovedaonicu.

  • Liga šampiona

    18:31 // 23. 7. 2020.

    Peđa je preležao još pre više od mesec dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: