Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 7. 2. 2010.

| Društvo

Krađa u Objedinjenoj naplati

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

 Dve radnice niškog Javnog komunalnog preduzeća "Objedinjena naplata", osumnjičene su da su oštetile ovu firmu za blizu dva miliona dinara.

Vanrednom kontrolom, utvrđen je manjak u blagajni čekova od 1,3 miliona, dok je minus od blizu 650.000 dinara, nastao nepredavanjem pazara, na jednom od šaltera, saopštili su iz ovog preduzeća.

- Radnicu koja je osumnjičena za krađu čekova odmah smo suspendovali, pokrenuli disciplinski postupak i podneli krivičnu prijavu. Sutradan  se desio i manjak od 623.000 dinara, zbog nepredavanja dnevnog pazara sa jednog od šaltera, što smatramo povezanim događajem. I ta radnica je suspendovana, pokrenut je disciplinski postupak i predata krivična prijava - kaže Predrag Milačić, direktor JKP "Objedinjena naplata".

Rokovodstvo preduzeća formiralo je posebnu komisiju koja bi trebalo da utvrdi da li je još neko od radnika umešan u ovaj incident i, kako kažu, preduzete su mere da se takve stvari u buduće spreče.

U Objedinjenoj naplati kažu da građani, koji su prethodnih dana platili svoje račune, nemaju razloga za brigu jer su njihove uplate proknjižene.

- Neće biti oštećena ni javna komunalna preduzeća za čiji račun vršimo naplatu jer ćemo im novac isplatiti iz naših sredstava. S obzirom da mi profit ostvarujemo samo na osnovu provizije za naplatu računa, i da nemamo drugi način da ostvarimo zaradu, mi ćemo manjak pokriti umanjenjem mase za zarade zaposlenih - kaže Milačić.

Milačić kaže da ovo neće bitno opteretiti plate zaposlenih, jer, kako kaže, na godišnjem nivou to iznosi svega nekoliko procenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag

    22:59 // 16. 2. 2010.

    Strasno!!! Superkontrola je potrebna svuda!!!

  • Mare

    15:07 // 14. 2. 2010.

    Gluposti, zasto da neduzni placaju iz svog dzepa...

  • Maja

    10:43 // 8. 2. 2010.

    Ovo je krajnje pozitivan komentar. Ja ne pamtim u blizoj i daljoj proslosti da je neko javno preeuzece pokrivalo manjak para iz sopstvenih izvora. Ovo je za svako pohvalu! Treba svi da se ugledaju na Objedinjenu naplatu. Svaka cast menadzmentu i direktoru, to je sve sto imam da kazem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: