Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 18. 6. 2020.

| Društvo

Kraj građevinske sezone novi je rok za završetak vranjskog parka

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
park
Radovi kasne 4 meseci, a njihov kraj je još nepoznat; foto: Grad Vranje

Iako je najpre bilo planirano da se prva faza rekonstrukcije gradskog parka u Vranju završi početkom februara, pa je rok za završetak radova pomeren za 24. jun, nova licitacija gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića kaže - kraj građevinske sezone. I ovog puta razlog za produženje nadležni su pronašli u lošem vremenu.

Završene hidrotehničke i elektroinstalacije, popločane pešačke staze, fontana, muzički paviljon, letnja pozornica, rekonstruisano dečije igralište, javna rasveta i novi mobilijar - još pre 4 meseca je trebalo da bude slika rekonstrusanog gradskog parka u Vranju, međutim, građani će na ovakav izgled morati da sačekaju još nekoliko meseci, nakon što ni produženi rok za završetak radova nije ispoštovan.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković se nada da će park uskoro biti završen, ali ne precizira tačan datum do kada izvođač radova treba da završi posao. Iako radovi kasne više meseci, on je zadovoljan kako se odvijaju. park Ponovo pomeren rok; foto: Grad Vranje

Zadovoljan sam dinamikom radova, mada nas je i ovo vreme usporilo i onemogućilo da brže završimo planirano. Očekujemo završetak radova do kraja građevinske sezone - rekao je Milenković.

Gradski park u Vranju jedan je od najstarijih u Srbiji, datira iz 1890. godine i podignut je na nekadašnjem turskom groblju, a njegova rekonstrukcija, prva veća nakon 130 godina, realizuje se u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kao što vidite, već se naziru konture novog izgleda parka, postavljeni su ivičnjaci, označene staze, ali ono što je najvažnije - završeni su zemljani i podzemni radovi. To podrazumeva sve podzemne instalacije, atmosfersku i kanalizacionu mrežu, vodovodni sistem za automatsko zalivanje travnjaka, kao i elektroinstalacije - rekao je gradonačelnik.

Vrednost radova u prvoj fazi je 51 milion dinara sa PDV-om, a ministarstvo učestvuje sa 30 miliona dinara. park Gradonačelnik ne precizira tačan datum završetka radova; foto: Grad Vranje

Po rečima gradskog urbaniste Jelene Marković, projekat rekonstrukcije Gradskog parka rađen je po ugledu na izgled parka iz 1938. godine, koji je u to vreme, kako kaže, važio za jedan od najlepših u zemlji.

Podsetimo, pre početka radova najpre su građani protestovali, tvrdeći da rekonstrukcija ne može da se izvede, a da se ne poseče neko drveće, zatim je novo nezadovoljstvo izazvalo kašnjenje radova i to što je park, kako su građani govorili, “samo raskopan i ograđen, a ništa se ne radi”, a gnev je izazvalo i oboreno drveće u parku, za koje Vranjanci sumnjaju da je namerno, a nadležni krive nevreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: