Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 26. 10. 2018.

| Društvo

Kraj jedne ere - čuveni radijski voditelj Ozren Rašić odlazi u penziju

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
ozren rasic
Odlazak legende; Foto: JV

Prepoznatljivi glas koji je nekad budio Nišlije kroz jutarnji program i najčuveniji radijski voditelj juga Srbije odlazi u penziju. Posle Radio Niša, nakon više od 40 godina novinarske i radijske karijere, svoje slušalice i diktafon o klin okačiće i Ozren Rašić.

Ipak, oni koji vole radio, Rašića će moći da slušaju još neko vreme. I dalje s entuzijazmom, on će dobrovoljno nastaviti da radi kao dopisnik Radio Beograda dok se ne pronađe zamena u Nišu.

Tako će se “prisnost” južnjaka i Rašića produžiti.

Oni su moji i ja sam njihov bio i ostao. Mislim da gradu treba jedno glasilo kao što je radio da ih uvede u novi dan. Svako od medija ima svoju funkciju i televizija i internet portali i novine. Ali, i radiju ima tu mesta tako da Nišu treba blago informativni jutarnji program uz dobru muziku i uz dosta pozitivne energije da ih uvede u novi dan. Mnogo toga se promenilo, stalno sam bio u situaciji da se resetujem, skoro svakog dana da bi mogao da pratim sve što se događa u društvu. Zanat mora da se zna obogaćen novinama - kaže Rašić.

Posle gašenja Radio Niša 2011, kada je preveden u dopisništvo Radio Beograda, Rašić je bio “glas juga” i kako navodi uradio je 4.521 prilog od avgusta 2011, a o Nišu se mesečno govorilo u proseku 225 minuta.

Ozren Rašić navodi da je u karijeri skupio 50.000 brojeva telefona, a u Radio Nišu je počeo da radi februara 1978. godine kada je “zadužio” novinarsku opremu.

Znanje i zanat, kaže, spreman je da prenese mladima i želi kolegama da u penziju odu s poštovanjem koje je on dobio.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • M. Kostić

    19:00 // 28. 10. 2018.

    U ovom trenutku kada uzdignuta čela odlaziš u zasluženu penziju, seti se, molim te, prelepih i nezaboravnih dana na niškoj akciji. Tu si počeo da "pečeš" zanat i tu smo bili tim koji je pronosio slavu Niša sa po 2.000 mladih godišnje iz cele ondašnje Juge.

  • Dragan Marković

    20:31 // 27. 10. 2018.

    Поздрав Озрене од бившег "твог омладинца" из омладинске редакције радио Ниша. Имао сам част да слушам твоја упуства и упијам твоје знање о раду на радију, студијски путовање по источној Србији и посети локалним радио станицама. Срећна пензија и да се видимо у Нишу, пошто ја сада живим у Шапцу. Поздрав.

  • Ouzo

    07:44 // 27. 10. 2018.

    Neka je srecna i dugovecna penzija!Ozrena sam vise postovao u vreme radio Nisa,jutarnjeg programa i svh uzivo emisija i nisam mogao da shvatim da su se svi zaposleni ,zajedno sa nama predali bez borbe i izgubili radio Nis a zahvaljujuci Tijanicu!
    Kao dopisnik RTS -a ,bio je samo slepi poslusnik jedne unistavacke politike prema ovom ,nekadasnjem gradu.

    • Само докази господо, нема рекла казала...

      17:20 // 27. 10. 2018.

      Потребно је подсетити Нишлије, ко је тада био министар културе и информисања, ко директор РТС-а и Радио Београда, а ко је у Нишу био Градоначелник и Председник Скупштине и наравно ко је шта урадио да не дође до гашења Радио Ниша?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: