Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 20. 5. 2021.

| Društvo

Kraj maja rok za završetak radova na Trgu u Nišu, hoće li do tada sve biti pod libelu

Autor:Uroš KostićIzvor:Južne vesti
rekonstrukcija trga libela foto Uros Kostic
Nišlije pitaju da li će do 31. maja Trg biti "pod libelu"; foto: U.K.

Građani komentarišu da je nemoguće ne uočiti padove i neravnine, naročito u delu oko nove fontane na Trgu kralja Milana u Nišu, koji bi po ugovoru i zvaničnim najavama trebalo da bude kompletno završen već za desetak dana. Rok je 31. maj, a Nišlije pitaju da li će do tada Trg biti "pod libelu".

Uoči isteka roka koji stoji u ugovoru sa izvođačem radova, firmom Bauwesen iz Lazarevca, glavni gradski Trg ipak deluje kao da ga od finalnog izgleda deli više, ukazuju čitaoci Južnih vesti. rekonstrukcija trga foto Uros Kostic Glavni gradski Trg deluje kao da ga od finalnog izgleda deli više od desetak dana; foto: U.K.

Nova fontana na rekonstruisanom trgu kralja Milana radi od kraja aprila, međutim, od tada je zaista radila svega nekoliko puta. Najavljivana je kao spektakl, ali će građani Niša ipak morati da sačekaju da se u to i uvere. Danima objavljuju fotografije i kažu da su radovi na popločavanju platoa oko fontane izvedeni tako da ne izgleda kao da su završeni.

Zgranuta sam. Jasno je da nisu u pitanju radnici koji to nisu znali da postave kako treba, već se radi o nezainteresovanosti. Pitam se šta mogu očekivati stanovnici udaljenijih delova grada ako je dozvoljeno da novoobnovljeni Trg izgleda ovako - komentar je nezadovoljne prolaznice.

rekonstrukcija trga foto Uros Kostic Nišlije kažu da su primetili neravnine i udubljenja na više mesta; foto: U.K.;Mnoge Nišlije zadovoljne su zbog uređenja Trga, kažu da sada izgleda veće, ali da problem vide u tome što na nekim mestima gde su radovi završeni ne izgleda kao da je nedavno rekonstruisan.

Nisam stručnjak, ali bih voleo da nam oni kažu šta će biti kad padne kiša. Ona ostaje u ovim udubljenjima? - pita Nišlija.

"Trg sa talasima" pišu građani u aplikaciji Prijavi problem. Nove elemente na Trgu mnoge Nišlije pozdravljaju, neke osporavaju, a konačni utisak ometaju prepreke u vidu građevinskog materijala, jer radovi još traju.

U početku je novi Trg izgledao bolje nego što sam očekivao, ali ubrzo su se primetile neravnine i udubljenja na više mesta. I to ne mala, nego poprilična udubljenja koje se i osećaju i vide. Samo se nadam da se neće nešto urušiti! - dodaje jedan Nišlija.

rekonstrukcija trga foto Uros Kostic Nove ploče ispred Gradske kuće; foto: U.K.Podsetimo, proces rekonstrukcije glavnog gradskog trga započet je 29. juna 2019. kada je najavljeno da će se sa radovima završiti najkasnije do kraja 2020. godine. Sa firmom Bauwesen iz Lazarevca tada je potpisan ugovor, a vrednost radova procenjena na 218 miliona dinara. Međutim, krajem 2020. dodatnih 60 miliona dinara plaćena je rekonstrukcija Tvrđavskog mosta, a pre samo dva meseca gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je da će ugovor sa lazarevačkom firmom biti raskinut zbog nepoštovanja rokova, pa je kasnije rekla da to ipak nije izjavila. Iako zvanično najavljeno, do raskida ugovora, novog tendera i naplaćivanja bankarskih garancija nije došlo jer prema aneksu tog ugovora rok za rekonstrukciju Trga još nije istekao, ističe 31. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branislav

    21:34 // 20. 5. 2021.

    Dali iz Grada niša sme neko da pita ko je vlasnik firme iz Lazarevca?
    Ko daje reket i kome?????
    Novinarka u pokušaju je tu nemoćna...nesme da pisne.

  • Naissus

    18:53 // 20. 5. 2021.

    Drage moje Nislije, da bi Trg bio "pod libelu", najpre bi trebalo da oni koji ga rade budu "pod libelu".

    Drugim recima, kuku nam ga i lele

    • Des - pot

      20:38 // 20. 5. 2021.

      A oni, koji su naručili i plaćaju takve majstore treba da budu u visak.

  • Stojko

    14:46 // 20. 5. 2021.

    Ko je autor Trga? Ili, grupa autora. Ko je izabrao, baš ovakvo rešenje. Čini se da je Trg OPUSTOŠEN, da NEMA DUŠU. Kvalitet radova!? Da li postoji Nadzorni organ!?

    • Des - pot

      16:03 // 20. 5. 2021.

      Postoji nadzorni organ,više njih, iz institucije Direkcija za izgradnju grada.Samo su nemoćni pred političkim moćnicima, što ih naravno ne opravdava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: