Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 21. 6. 2017.

| Društvo

Kraj novembra rok da se završi kej do Medoševca

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Novi deo keja ipak do kraja novembra
Novi deo keja ipak do kraja novembra; foto: JV/J. Adamović

Iako je po ugovoru kej od Železničkog do mosta u Medoševcu trebalo da bude završen do 15. avgusta, “zbog tehničkih problema” će rok biti probijen, a novi je kraj novembra, pojašnjava direktor Vodoprivrednog centra “Morava”, ispostave “Srbijavode” u Nišu Dragoljub Miljojković.

Rok da se završi kej do Medoševca se produžava, kaže Miljojković, zbog problema sa gasovodom i izmeštanjem dalekovoda. Potrudiće se da posao završe i ranije Potrudiće se da posao završe i ranije; foto: JV/J. Adamović

Objektivno smo kasnili i zato će biti produžen rok za završetak, ali je i taj rok u okviru onoga što nam okvir Svetske banke, kreditna linija i ugovor sa Vladom Srbije omogućuje, imajući u vidu da sve to treba da se realizuje do kraja 2017. godine - objašnjava Miljojković.

Kraj novembra je zapravo krajnji rok da se posao završi, dodaje, a oni će se potruditi da i pre toga kej bude sređen. Inače, ovaj projekat košta oko 400 miliona dinara.


“Uređenje keja jedno od najvećih niških gradilišta”

Radove na uređenju keja su danas obilazili direktor “Morave” Dragoljub Miljojković i gradonačelnik Darko Bulatović i tom prilikom su istakli da je to “jedno od najvećih niških gradilišta”, a značajno je jer će građanima “približiti Nišavu”. Ovako izgleda "jedno od najvećih niških gradilišta" Ovako izgleda "jedno od najvećih niških gradilišta"; foto: JV/J. Adamović

Ova slika koju vidite iza nas i ovoliki broj mašina i ovako veliko gradilište i sve ono što se u ovom trenutku radi u gradu, najbolje govori o tome kakva je slika Grada Niša kada je u pitanju izgradnja - istakao je gradonačelnik.

Uređena pešačka staza će se ubuduće prostirati od Medoševca pa sve do Vrežine. Osim što će Nišava biti zaštićena od izlivanja, oni koji žive u Medoševcu će brže moći da dođu do centra grada, a oni koji vole da šetaju imaće dužu stazu za pešačenje uz reku.

Podsetimo, krajem 2015. godine je najavljeno da će korito i bedem Nišave od mosta kod nekadašnjeg konzulata Grčke do mosta u Medoševcu biti uređen i pretvoren u kej.

Prema ranijim najavama, novi deo keja bi trebalo da izgleda poput onog uzvodno od Mosta mladosti, jer neće biti od betona i kamena kao u centru grada, već će biti travnat. Osim što će građani moći da džogiraju, šetaju i uživaju pored reke i nizvodno od centra grada, Niš će, kako su kazali u gradskoj vlasti, biti i zaštićen od poplava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MS

    11:51 // 22. 6. 2017.

    Ovo se zove daj negde da potrosimo pare,eto daj reku i prirodu da unistimo.Ako ne postoje prece stvari da se izgrade nego ovo krajnje bespotrebno onda je doslo vreme grdje nego kad su cvetale tikve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: