Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 4. 9. 2018.

| Društvo

Krater na stazi za bicikle na Bulevaru Nemanjića

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Biciklistička staza trka
Iz rupe raste trava; Foto: Prijavi problem/čitalac

Nišlije koje se gradom kreću na biciklu, osim što imaju problem jer retko gde postoje putanje koje su namenjene isključivo biciklistima, moraju već više od godinu dana da zaobilaze krater na stazi na Bulevaru Nemanjića, u blizini mosta na Gabrovačkoj reci.

Osoba koja je preko aplikacije "Prijavi problem" ukazala na ovu veliku rupu, kaže da je asfalt na stazi iskopan pre oko godinu dana zbog radova, ali da rupa nije zakrpljena kako treba. Zbog toga sada iz nje raste trava, a polako propada asfalt i do obližnjeg šahta.

Pre skoro godinu dana, najverovatnije zbog puknute vodovodne cevi, raskopan je asfalt preko biciklističke staze, na Bulevaru Nemanjića, između Zone 2 i mosta preko Gabrovačke reke. U međuvremenu je iz nabacane zemlje izraslo i šiblje, a odmah pored je i oštećen poklopac šahte. Molim nadležne da poprave biciklističku stazu - napisano je preko aplikacije.

Novinarka je prošle nedelje Opštini Medijana, na čijoj se teritoriji nalazi biciklistička staza, ukazala na ovaj komunalni problem, ali i pitala kada bi rupa mogla da bude zakrpljena. Međutim, i dalje se čekaju odgovori iz Opštine, kao i iz Direkcije za izgradnju vezano za sličan problem na parkingu kod Zone 3. Udarna rupa parking Koji bi rođendan proslavila ova rupa? Foto: čitalac

Na veliku rupu na parkingu kod Zone 3 ukazao je takođe građanin preko aplikacije i našalio se, da pošto se tu nalazi godinama, može da proslavi rođendan, pošto je već niška gerila proslavljala rođendan udarnoj rupi.

Vrlo rado bih se obratio i fanovima rupa po gradu, ali nisam sasvim siguran koji rođendan bi trebalo da im se proslavi. Tu su negde po godinama zreli obdaništanci a možda i prvaci. U svakom slučaju to može da se utvrdi na osnovu analiza izotopa C12 ali se bojim da Opština Medijana nije zainteresovana da troši novac zarad takve spoznaje - rekao je čitalac.

Inače, iz Direkcije za izgradnju su kazali da nisu nadležni za mnoge rupe u gradu, jer one ostaju posle radova ekipa javnih preduzeća, a često se desi da propadnu i šahte ispod kojih su instalacije struje, vode, telefona.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Jovanovic

    17:15 // 5. 9. 2018.

    nista novo, tuzna slika Nisa vec decenijama unazad.......

  • Djoka

    19:25 // 4. 9. 2018.

    Nema veze, bicikliste teraju po kolovozu svakako. A tu ima dosta mesta da se lepo zaobiđe rupa.

  • Naissus

    17:46 // 4. 9. 2018.

    Da li se iko ikada zapitao kako nastaju krateri??

    U pocetku su to male rupe koje treba popuniti asfaltom ali se to ne uradi. Onda krene proces propadanja i te male rupe postaju krateri a ucescem vremenskih prilika (kisa, sneg, velika vrucina, ...) Njima je mnogo lakse da pobodu granu u krater nego da ga popune asfaltom. Prema tome, to zbunje u rupi na Bulevaru za njih nije zabrinjavajuce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: