Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 23. 5. 2018.

| Društvo

Krateri i dalje na niškim ulicama, najavljeno krpljenje “punom parom”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
udarna rupa vardarska
Udarna rupa u Vardarskoj ulici; foto: čitalac

Skoro da ne prođe dan, a da se Nišlije ne žale na udarne rupe na putevima u gradu i ka okolnim selima. Kratera ima svuda, prema svedočenju građana, a u Direkciji za izgradnju grada kažu da od sutra kreću u krpljenje “punom parom”.

Svakodnevno se građani žale na rupe koje moraju da obilaze na putevima i to prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem”. Tvrde da kratera ima u Romanijskoj, Njegoševoj i Negotinskoj ulici, ka selu Lalinac, u Svetolika Rankovića, Studeničkoj, Ulici Vojislava Vučkovića i na još mnogo lokacija u Nišu. Rupe-Lalinac3;-foto:-čitalac Rupe na putu ka selu Lalinac; foto: čitalac

Od kada su one nedavno počele da se krpe u Nišu, kako kažu, problem su im i otvorene rupe koje nekoliko dana tako stoje dok se ne zakrpe, kao i ulice koje se spremaju za asfaltiranje.

Udarne rupe u Studeničkoj, ispod Beni trgovine. Pored toga što je kišna kanalizacija zapušena peskom, pa voda nosi ležećeg policajca, rupe ispod Beni trgovine su se "razmnožile". Tako da je na vozačima izbor koju pogoditi, jer je nemoguće da se promaše sve - pišu građani.

Kratere u Ulici Vojislava Vučkovića građani su nazvali “bunarima”, jer su rupe tolike da se jedva mimoilaze. Nišlije navode i da tamo nisu potrebni “ležeći policajci” koji su nedavno postavljeni, jer od rupa automobili svakako idu usporeno.

Građani se uglavnom žale na to što rupe nisu bezbedne za njihove automobile, a u nekim ulicama ih ima nekoliko, te jedva da mogu da se obiđu.


“Nastavljamo krpljenje punom parom”

Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović kaže da je danas održan sastanak sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i izvođačem i da je dogovoreno da sutra kreće krpljenje “punom parom”. Udarne-rupe-u-Romanijskoj-ulici;-foto:-čitalac I u Romanijskoj ulici udarne rupe; foto: čitalac

Sređivaće se kompletno gradsko i seosko područje narednih petnaestak dana, do 20 dana da završimo sve. Sve te neke udarne rupe, a onda krećemo sa ozbiljnijim radovima, sa presvlačenjem površina koje su kritične. Danas se pravi dinamički plan. Obično na dnevnom nivou pravimo, ali pravićemo i nedeljni plan - ističe Lović.

Podsetimo, udarne rupe mesecima prave probleme građanima i vozačima, a posebno im je pravio problem put ka Malči, za koji su najavili da je počeo da se krpi.

Inače, krpljenje rupa je prvo počelo na centralnim niškim ulicama, a radi se "u špicu", jer je vikendom i noću skuplje.


Stari asfalt bacaju na trotoar

Osim što se žale na rupe na niškim ulicama, građani su prijavljivali i da se nakon krpljenja stari asfalt baca na trotoar, te pešaci moraju da idu ulicom. Jovana-Babunskog-stari-asfalt-na-trotoaru1;-foto:-čitalac Na trotoaru ostavili ostatke asfalta nakon krpljenja rupe u Jovana Babunskog; foto: čitalac

Nakon krpljenja rupa, trotoari blokirani otpadom od starog asfalta. Nakon što su zakrpili rupe u Jovana Babunskog, sav otpad od prethodnog sloja asfalta ostavljen je na trotoaru (koji je već u očajnom stanju), pa pešaci moraju da se kreću ulicom - kazao je čitalac.

Lović kaže da je obaveza izvođača da nakon što završi posao očisti ulicu i da nije primetio da radnici ostavljaju na trotoaru ostatke asfalta. Poručuje sugrađanima da prijave Direkciji za izgradnju ukoliko primete da nije sve sređeno nakon asfaltiranja.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan stamenkovic

    11:59 // 29. 5. 2018.

    Dali znaju da i u naselju crvena zvezda zive ljudu u Gabrovackoj pao potporni zid i 9 ivicnjaka u Djordje Krstic krateri Sabacka rupe Triglavska.....

  • vlada

    22:37 // 28. 5. 2018.

    Koliko je proslo od kada je Vucic po 3 put otvarao Leoni...dan pre toga poceli su da sredjuju kolovoz do KP Doma...nisi uradili nista, a kruzni tok ispod zatvora od tada stoji razrovan....ejjjjjjj mesec dana....skinut je povrsinski sloj asvalta i tako ostavljeno....valjda ceka neka bolja vremena....

  • Bivsi putar

    14:46 // 26. 5. 2018.

    Na slici u textu je prikazan umetnicki rad ekipe Naisusa u Vardarskoj ulici,tako oni svuda rade.Postavlja se pitanj kada je neka rupa asfaltirana od strane njih i to je veoma zanimljiv podatak,a imaju oko 200 rupa u gradu.Procenite sami o cemu se radi,5 meseci nisu asfaltirali rupu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: