Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 23. 7. 2020.

| Društvo

Palilula pod vodom posle nevremena u Nišu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti

Palilula oko Starog groblja

Jaka kiša praćena grmljavinom zadesila je večeras Niš, a kako javljaju čitaoci opet je, tradiconalno ovog leta, najviše problema na Paliluli gde voda ponovo ulazi u dvorišta.

Nešto pre 20:30 krenuo je jak pljusak koji se polako smiruje, ali po treći put za nešto više od mesec dana, građani opet imaju sa poplavljenim ulicama, dvorištima i podrumima.

Voda ulazi u dvorišta i podrume u uicama na Paliluli - Njegoševoj i Hajduk Veljkovoj.

Mini jezero je napravljeno i na raskrsnici Knjaževačke i nedavno rekonstruisane Studeničke, a velika voda zadržava se i na kružnom toku kod Doma zdravlja.

Kako javljaju čitaoci u Zetskoj je ponovo, kako opisuju, katastrofalno stanje, a podvožnjak i deo oko stare zgrade Kliničkog centra i stadiona Čair su potpuno poplavljeni. kiša Opet kiša i poplave; foto: Lj. J.

Poplava ima i u drugim naseljima, kako javljaju čitaoci u naselju Duvanište poplavljena je Ulica Dimitrija Dragovića gde ljudi gaze u vodi do kolena, a voda teče i ulicama u Durlanu, gde se vozila jedva kreću kod ugla ulica Despota Đurđa i Knjaževačke.

Prodire voda sa svih strana. Kao u filmu. Kanalizacija se vračala. Ovo je gore nego ikad. Niko nije ni snimao ninslikao, kad je naišla voda nismo znali šta nas je snašlo - kažu Nišlije.

Velika količina vode, kako se vidi na snimcima, juri i ulicama Svetolika Rankovića i Zdravke Vučkovića.

Gepostet von Jelena Djordjevic am Donnerstag, 23. Juli 2020

Voda se ujezerila i na Bulevaru Svetog Pantelejmona kod kružnog toka i marketa "AS", a slike i snimke koje čitaoci šalju iz Njegoševe i Kovanlučke više podsećaju na rečna korita nego na kolovoz.

"Katastrofa" - tom rečju situaciju opisuju stanovnici Njegoševe ulice, čiji je deo nakon prošle poplave totalno uništen.

Autobus ne može da prođe, ulica je neprohodna. Kanalizacija nam je zapušena, tona kamenja je na ulici, kamenita plaža je ispred kuće.

Ekipe Vodogradnje su danas počeli da rade u ulici, iskopali su i nasipali tampon, voda je sada sve to odnela, iskopala i skrenula u kuće - pričaju Nišlije.

Na paliluskim ulicama su ekipe Vodovda, ali i kako javljaju građani, i predsednik Opštine Aleksandar Ždrale.

Kako nezvanično saznajemo od građana predsednik Opštine je rekao da će 5 porodica biti evakuisane, među kojima je jedna i sa bebom od 10 dana, Kako Nišlije koje žive na Paliluli opisuju nevreme, voda je protutnjala, ostavila pustoš, a čak je pomerila automobile i ogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrežinac

    16:26 // 24. 7. 2020.

    To je pala kiša da skrene pažnju od enermnog rasta Vučićevog BDP-a!

  • Marko

    12:38 // 24. 7. 2020.

    Ne brinite ništa! Sada će predsednik da nam se oglasi i da kaže kako je i ovo u Nišu još jedna besomučna laž usmerena protiv režima i sa jedinim ciljem da se destabilizuje vlast. Ovo što pričate je čisto lupetanje koje je napad na predsednika lično. Niko od nadležnih nije kriv, ovo je napad na njega lično.

  • ALEKSANDAR ŽDRALE- PENZIONER NA MESTU PREDSEDNIKA OPŠTINE 20.06.2020

    11:40 // 24. 7. 2020.

    Ždrale je poručio Palilucima da treba da veruju svom rukovodstvu, tu ali i novim, mladim ljudima, kojima su dali šansu i priliku da pokažu šta mogu, a sve u cilju boljitka stanovnika ovog dela grada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: