Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 31. 8. 2021.

| Društvo

Kreativne radionice za decu u niškom kampu Fabrike umetnosti

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1280x0_9
Na desnoj obali Nišave deca će praviti vetrobran; foto: Kamp fabrike umetnika

Da bi pomogli deci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole da na kreativan i interaktivan način razviju zdrave navike, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda 4. septembra biće organizovana, treća po redu, radionica stvaralačkih aktivnosti pod nazivom Bajka o zmaju i vetru. Ovog puta mališani će uz pomoć pedagoga-vaspitača i studenata pedagogije praviti vetrokaz.

U prirodnom okruženju kampa Fabrike umetnika, ovog puta stvaraće mališani koji će, po rečima organizatora, kroz bajku o zmaju i vetru učiti o značaju vazduha i praviti vetrokaze.

Kažu da se najveći vetrokaz na svetu nalazi u španskom gradu Herezu. Početkom septembra u Nišu možda nećemo praviti najveći, ali ipak dovoljno veliki i važan da podstaknemo decu na kreativan rad i maštovitost - navode organizatori.

Oni navode da će radionice zasnovane na metodama Waldorf pedgogije, pomoći deci da razvijaju zdrave navike i razumeju prirodu.

Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, podstiče inovativnost, maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece - objašnjavaju organizatori.

Kako navode, učešće je bespletno, ali zbog ograničenog broja mesta, roditelji odnosno staratelji koji žele da prijave decu, treba da popune formular, najkasnije do 3. septembra u 17 sati ili do popune kapaciteta.

Materijal za rad i osveženje za decu i roditelje su obezbeđeni, a rad će biti podeljen u dve grupe.

Radionica za decu predškolskog uzrasta od 4 do 6 godina počeće od 11:30 i trajati do 12:15, dok će deca nižih razredao osnovne škole uzrasta od 7 do 10 godina biti od 13 sati do 14:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: