Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 16. 10. 2015.

| Društvo

Krečenje preko umetničkog dela naredio gradonačelnik Leskovca

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
prekreceno-umetnicko-delo-u-Grdelici.jpg
U umetničkom delu poznatog slikara Cvetanović "ne vidi ništa lepo"; foto: JV

Meštani Grdelice nadali su se da mural na oslikanom zidu Doma kulture u ovom mestu ipak neće biti prekrečen u potpunosti jer su jutros stopirani radovi, ali ih je u tome razuverio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je kazao “Južnim vestima” da je lično naložio da se prekreči oslikan zid u Domu kulture u Grdelici uz obrazloženje da "u njemu uživaju omladinci koji slušaju čudnu muziku i koriste opijate“.

Cvetanović tvrdi da je to "završena stvar“ i da će delo svetski poznatog umetnika Joškina Šiljana prekriti kreč. 2 Prema Cvetanoviću mural više nema nikakvu svrhu; foto: JV

Možda je nekada, dok je u toj zgradi preovladavalo sivilo, taj mural i imao svoju svrhu. Više je nema. Znam da su ukusi različiti, ali ja tamo ne vidim ništa lepo - istakao je Cvetanović.

Uništavanje murala izazvalo je ogorčenje najviše kod mladih ljudi u ovom mestu, a Cvetanović trdi da je Domu kulture neophodna adaptacija i renoviranje.

Počev od onog bočnog zida biblioteke, a sve ostalo su kozmetičke promene. Smatram da, ako vi sami niste zadovoljni tim izgledom, onda nisu ni građani - pokušao je da objasni Cvetanović svoju odluku.

Gradonačelnik Leskovca „povukao je i paralelu” pokušavajući da objasni svoju odluku.

Meni kaže jedan umetnik čije slike inače i imam u svom domu: „Ja najlepše crtam kada se našmrkam!” I iskreno, to zaista lepo izgleda. A ako mislite da treba ovom delu da se klanjamo, ja vam tvrdim da ste u zabludi. I biće prekrečeno - izričit je Cvetanović.

Meštani Grdelice najavili su juče masovne proteste zbog uništavanja murala Joškina Šiljana, a o svemu je obavešten i Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mitar Ostojic

    00:17 // 19. 10. 2015.

    Pa sta reci, seljacina (objasnjenje pojma na ovom linku http://www.dragas.biz/seljacina/ ) On je gradonacelnik.. strasno. https://www.youtube.com/watch?v=xs-oeZCVDzk

  • sava petković

    18:00 // 17. 10. 2015.

    Još nešto. Ovaj naš gradonačelnik bi se vrlo lako obračunao i sa delima Pabla Pikasa po sistemu fike i gotovo.Jednom r...... uvek SNS.

  • sava petković

    17:56 // 17. 10. 2015.

    Još da nas ubede da Zemlja nije okrugla,pa da počne lov na veštice. Ja lično imam sumnje u gradonačelnikovo poznavanje medicine a o poznavanju kulture i umetnosti neću ni da govorim.Jadan je ovaj grad koga vode takvi bahati ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: