Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 25. 10. 2017.

| Društvo

Kreću letovi iz Niša za Stokholm

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Aerodrom Konstantin Veliki Niš
Očekuju da će decembra imati i 300.000 putnika; foto: D. P.

Svakog utorka i subote, kako navode sa aerodroma “Konstantin Veliki”, iz Niša će poletati avioni kompanije "Ryanair" za Stokholm. Prvi polazak zakazan je za 31. oktobar.

Što se tiče cena karata, one variraju u odnosu na popunjenost i vreme rezervacije, pa su tako, u ovom trenutku, za neke datume i svega 5 evra. Kada krene letnja sezona, kako je naveo direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović, očekuje se da će karte poskupeti, a tada će avioni za prestonicu Švedske poletati u četvrtak i nedelju.

Politika “low cost” kompanija, naročito “Ryanair”, koja je najveća “low cost” kompanija u Evropi, je da kreću sa najnižim cenama, to oni kao velika avio kompanija mogu da izdrže i kako se linija bude razvijala, cene dolaze na neki prosek, a to je nekih 30 do 40 evra - kaže Đurđanović.

Putnici će sletati na švedski aerodrom "Skavsta", a predviđeno trajanje leta, prema informacijama sa sajta "Ryanair"-a je 2 sata i 45 minuta.

Što se tiče novih letova Đurđanović je rekao da su urađena ispitivanja o tome koje su destinacije najtraženije. On kaže da su to Pariz, Oslo, Moskva i Istanbul, kao i svi Nemački gradovi, ali da su to samo istraživanja, te da se još ne zna koje će linije i kada biti uvedene.

Podsetimo, “Ryanair” već ima letove sa niškog aerodroma za Bratislavu, Berlin, Dizeldorf i Milano. Sem njih, tu su i kompanije “Wizz Air” i “Swiss” i to za Bazel, Malme, Dortmund i Cirih.


Toranj, svetla i proširenje zgrade do 2020. godine

S obzirom na to da su se do sada milioni evra slivali u niški aerodrom iz budžeta Grada, kako bi on zaživeo, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da od sledeće godine toga neće biti u vidu pomoći oko plata. Ipak, Grad će nastaviti da ulaže u "unapređenje uslova".

Stvaraju se uslovi da se kapaciteti prošire. Planiramo i kada je u pitanju ALS sistem, kada su u pitanju prilazna svetla, izgradnja rezervnog tornja na samom aerodromu, naravno proširenja kapaciteta same aerodromske zgrade i onoga što ona treba da pruži, u toku je i završetak projekta za novu proširenu terminalnu zgradu - rekao je Bulatović.

Nešto od ovoga, kako kaže Bulatović, finansiraće Grad, a nešto država, ali očekuje da će svi ovi projekti biti gotovi do 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deutscher, odnedavno

    21:18 // 26. 10. 2017.

    Ako neko iz rukovodstva Aerodroma cita ove komentare: trenutno je neophodan let do Nürnberga. Beograd je ukinuo letove, tako da jedina veza sa Bayernom ostaje preko Memmingema i Münchena. Izuzetno mnogo je nasih ljudi u Bayernu, a i dolazak nasih porodica je prilicno otezan.

    • Informiši se malo!

      16:52 // 27. 10. 2017.

      Ima ga direktan let do Nirnberga,a to je iz Sofije!Ako ti daleko 150 km koliko mnogi koji žive po metropolama pređu svakodnevno onda bolje i da nisi Deutscher!

  • Ivan

    12:45 // 26. 10. 2017.

    Zgradu treba prosiriti i to vise nego za duplo. Premala je za toliko putnika. Treba uvesti letove za Pariz pod broj jedan, Norvesku i sever Svedske jer je Malme krajnji jug.

    • ako mene pitate

      15:36 // 26. 10. 2017.

      ja sam za grčku

  • e pa,strasno

    11:11 // 26. 10. 2017.

    @Posmatrac Covece,zasto jedva cekas,da li si toliko pakosanUzdigni se malo iznad svoje zlobe.Pa,leteci drugi,ako ne Rajan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: