Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 26. 2. 2024.

| Društvo

"Kreni-Promeni" pokrenuo akciju "Ko nas VOZi" o premeštanju pruge iz centra Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
šine
Izmeštanje pruga - višedecenijski problem; foto: Vanja Keser

O sigurnosti, buci i ekološkim promenama koje donose prolasci vozova kroz grad, ali i alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze pričaće aktivisti, direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović i direktorka Marina Pavlić sa građanima i građankama Niša u utorak, 27. februara na Trgu kralja Milana u Nišu. Akcija "Ko nas VOZi" ima za cilj pokretanje pitanja izmeštanja pruge iz grada Niša.

Jedan od decenijskih problema i često obećanje svih vlasti jeste izmeštanje pruga iz centra Niša. Mnogo puta pominjano, ali ništa se nije promenilo jer vozovi i dalje prolaze kroz grad.

Pokret Kreni-Promeni ima akciju "Ko nas VOZi" koja ima za cilj pokretanje pitanja izmeštanja pruge iz grada Niša.

Ova akcija je od vitalnog značaja za naš grad i njegove građane, te vas pozivamo da podržite naše napore u stvaranju sigurnijeg i efikasnijeg urbanog okruženja. Naši štandovi biće postavljeni na Trgu kralja Milana u utorak, 27. februara, od 15:30 do 17:30, gde ćemo biti dostupni za razgovor sa medijima i građanima o važnosti izmestanja pruge iz grada Niša. Pored lokalnog tima na štandovima biće prisutna izvršna direktorka Marina Pavlić, kao i direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović - kažu.

Ovom akcijom želimo skrenuti pažnju pre svega na pitanje sigurnosti, ali i na pitanje buke i ekoloških problema koje donosi prolazak vozova kroz grad. Takođe, želimo da razgovaramo o alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze.

Podsetimo, prvi konkretan korak da se pruga izmesti bilo potpisivanje Protokola o izmeštanju 2012. godine. Nakon toga je bivši direktor "Železnica" Dragoljub Simonović rekao da se od toga odustalo i da prugu treba elektrifikovati, zbog čega je reagovao tadašnji zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, ali i opozicija.

Jednu od poslednjih najava da bi obilaznica trebalo da bude gotova do 2025. kada bi mogla da se izmesti i pruga iz centra grada, dao je prethodni ministar građevinarstva Tomislav Momirović, dok je od najave koju je dao ministar Vesić prošlo šest meseci.

Najnovije obećanje stiglo je prošle nedelje - kada je premijerka Ana Brnabić rekla da "do kraja godine kreću radovi".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepi

    06:53 // 27. 2. 2024.

    Resenje je da bude podzemna pruga a ne izmestanje. Put iznad pruge i to je sve.

  • Mikele M

    01:38 // 27. 2. 2024.

    Imam70 godina. Rodio sam se u kući pored te pruge u nekadašnjoj ul. Save Kovačevića. Pamtim, dok sam još bio predškolac, da su stariji pričali da će da se ta pruga izmesti. Ja za sada čekam 70 god. Moja familija će možda sve skupa da čeka 300 godina.

  • Goran

    23:58 // 26. 2. 2024.

    Od izmestanje pruge nema nista sarena laz koju nislije progutaju i veruju da ce se priga izmestiti to se nikada nece desiti samo laz laz laz za nislije to i treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: