Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 12. 4. 2023.

| Društvo

"Kreni-promeni" poziva Nišlije da kažu šta ih "žulja" u gradu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
trg kralja milana 2 foto todorović
U četvrtak od 13 do 16 sati; foto: JV / Tamara Todorović

Na Trgu kralja Milana u četvrtak od 13 do 16 sati organizacija “Kreni promeni” razgovaraće sa Nišlijama o problemima sa kojima se susreću u gradu, nakon čega planiraju da spisak problema odnesu u Gradsku kuću i predaju ga gradonačelnici.

Akcije “Kreni promeni” poslednjih godinu dana redovne su u Nišu i do sada su, kako navode, slušali o problemima, znaju koje teme “žuljaju” i muče građane pa žele da upoznaju i nadležne sa njima.

Čini nam se da donosioci odluka u našem gradu nemaju sluha za naše probleme, ali kad "neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu". Plan sutrašnje akcije je da popričamo s Nišlijama i Nišlijkama i pitamo ih šta to njih žulja. Te probleme odnećemo u Gradsku kuću i predati ih gradonačelnici. U slučaju odsustva reakcije lokalne vlasti, mi nećemo tu stati, već ćemo aktivistički, kao i do sad, ukazivati i rešavati ono šta žulja Niš - kažu iz “Kreni-promeni”.

Tim “Kreni-promeni” već je sakupljao potpise za narodnu inicijativu protiv iskopavanja i istraživanja bora i litijuma u Srbiji, postavili su bilbord preko koga Nišlije mogu da vide kako im tog dana izgledaju pluća i, kako kažu, primetili su da je upravo zaštita životne sredine ono što interesuje Nišlije i da oni žele da se uključe u rešavanje tih problema.

Najčešće su to teme svojstvene našoj organizaciji, čini se da su nas ljudi negde prepoznali kao ekoborce, pa su to komunalni otpad, manjak zelenih površina, zagađenje vazduha, seča drveća, divlje deponije, ali tu su i drugi problemi "besplatno" školstvo, nezaposlenost, nedostatak sadržaja za mlade - ističu iz organizacije.

Uporedo sa akcijom koja će se sutra održati, građani mogu i putem ankete da se izjase o problemima u gradu.

Podsetimo, tim “Kreni-promeni” nedavno je pokrenuo peticiju u kojoj traže da osoblje niške Kardiohirurgije dobije ordenje za herojsko delo i do sada su prikupili 22.234 od potrebnih 25.000 potpisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    23:48 // 13. 4. 2023.

    Mene licno kao i vecinu naroda zulja ova vlast,kao kad obujem tesne cipele i nemogu da hodam normalno. E kad obujem(o) "Gepard" cizme e tada ce ova vlast garantovano da prestane da sve nas zulja.

  • ilija

    22:52 // 13. 4. 2023.

    ukraina i srbija sad su isto vodgeni zbog ljubavi i omrazu tako dresirani i to za vasu samobitnost koi oni kao to da poseduju kod sebe i te koi kako imaju a uzimaju od slepe,bolesne itd.dali oni vode ili su vodgeni do tu samobitnost itd

  • ilija

    21:36 // 13. 4. 2023.

    to sto vama kao nesto nije u redu za nekom to je neki izlaz pa tako i u taj neki pijac ...da odem u bolnicu sada da pomazem ljudima da izadgu onako bolesni iz kola,a ja pesice itd

    • Kružni lokal za Popovac

      03:27 // 14. 4. 2023.

      neki slučajno ispadnu iz voz a neki si bez ispadanje buncaju itd bez obzira dal su u lokalni ili brzi a važno da ne idu pešaka i da su prisutni itd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: