Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 8. 9. 2020.

| Društvo

Krenula gradnja još 289 stanova za bezbednjake u Vranju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vranje stanovi
Gradi se još 289 stanova; foto: MSGI

Druga faza izgradnje stanova za bezbednjake, u kojoj će biti izgrađeno 289 stanova, krenula je u Vranju, a prilikom obilaska gradilišta ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je do kraja 2022. godine završetak skoro 8.000 stanova.

Prva faza izgradnje stanova za vojsku i policiju koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je, druga koja podrazumeva izgradnju još 5 zgrada i 289 stanova počela je i radnici su već na gradilištu.

Završene stanove i gradilište za nove posetile su premijerka Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović koja najavljuje ulaganje od 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova.

Po njenim rečima, završetak gradnje tih stanova u 7 gradova biće do kraja 2022. godine.

Za nas je veoma važno da smo ono što smo obećali i uradili. Pored prvih zgrada sa 186 stanova u Vranju, još važnije je da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova, od kojih se danas gradi 5.500. Svih 7.950 biće gotovo za 2 godine. Time ne samo da pripadnicima službi bezbednosti obezbeđujemo dom, najvažnije mesto u našem životu, odakle krećemo i gde se vraćamo, već pomažemo i naše građevinske kompanije koje izvode radove na gotovo svim gradilištima stanogranje - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da srpske kompanije proizvode i opremu koja se koristi u ovim stanovima, te da je važno da u izazovnim vremenima izazvanim korona virusom država učini sve da građevinarstvo ide dalje i da svi imaju posla.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao da Vranjanci dobro pamte da je ovo naselje do pre godinu i po dana bilo zapušteno i neiskorišćeno građevinsko zemljište.

Sada imamo potpuno drugačiju sliku, prelepo moderno stambeno naselje. Mi planiramo da u ovom delu grada krenemo sa izgradnjom kotlarnice, etažne garaže, kao i nove policijske stanice. Svega ovog ne bi bilo bez podrške i pomoći Vlade RS i predsednika Aleksandra Vučića, koji Vranje uvek svrstava u sve projekte od nacionalnog značaja - rekao je gradonačelnik .

Priiliku da pomene predsednika Srbije ili kako ga je jednom preilikom oslovila "šefa" Aleksandra Vučića nije propustila premijerka Brnabić rekavši da se stanove grade na njegovu inicijativu.

Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor i preduzeća. Na gotovo svim gradilištima stanogradnje rade domaća preduzeća i minimum 80% materijala je poreklom iz Srbije. Takođe, uspeli smo da revitalizujemo delove grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije. Dali smo podstrek za razvoj ugostiteljstva i drugih grana privrede. Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama na požrtvovanju da mi budemo bezbedni - rekla je Brnabićeva.

Državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za bezbednjake, osim odlaganja datuma početka gradnje, obeležile su i brojne afere nakon početka gradnje pre oko godinu godinu dana, pa je tako u Vranju hapšen jedan izvođač radova, zapaljen vozni park drugog, a u Nišu gradnja stopirana zbog ispitivanja terena, a onda je eksplodirala bomba na već razminiranom terenu. Tender za izgradnju zgrada u Nišu i Vranju dobila je firma koja je rušila u Savamali.

Upravo policajci koji su konkurisali za stan, kako su rekli novinarima, ne misle da je čitav sistem oko dodele stanova u redu, jer po njemu ispada da do stana mogu da dođu oni koji rade tek nekoliko godina, a oni koji su u službi decenijama ostanu “kratkih rukava”, dok je premijerka Ana Brnabić rekla da je to bio najbolji i najtransparentniji način da se dođe do stana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    00:55 // 10. 9. 2020.

    A gde su stanovi za samohrane roditelje????????????????????Ti ljudi( ocevi i majke) su izrodili SRPSKU DECU!!!!!Ko ce njima da pomogne.

  • Nisliski mohikanac

    19:25 // 8. 9. 2020.

    Stanove za bezbednjake grade Turci nasim parama, ako to nije dokaz da je sve potkupljeno i namešteno onda bar nek se zapitaju ko ugradjuje mikrofone?

  • Nislija

    15:01 // 8. 9. 2020.

    U Vranju su zavrseni stanovi i poceli da se grade novi a kod nas u Nisu za dve godine nije poceo da se gradi ni jedan jedini stan. Nadam se da ce novo gradsko rukovodstvo nesto da uradi po ovom pitanju jer je vise nego ocigledno da je ovo prethodnio gradsko rukovodstvo bilo nesposobno po tom pitanju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: