Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 28. 4. 2022.

| Društvo

Počela rekonstrukcija parka "Čair", u planu novi sadržaji i noćni čuvari

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
park čair rasveta
Postavljaju se led svetiljke; foto: T. T.

Zamena stare rasvete LED svetiljkama prvi je korak u rekonstrukciji najvećeg niškog parka “Čair”. Kako kažu nadležni, zamena će biti završena narednih dana, nakon čega će, po rečima gradonačelnice, uslediti uređivanje parka i uvođenje čuvarske službe.

Prema najavama iz Grada, nakon 30 godina park "Čair" će biti rekonstruisan, a prvo se počelo sa zamenom rasvete koju vrše privatni partneri kompanije Emporio team doo, koja je preuzela veći deo rasvete u Nišu.

Nenad Nikolčić, predstavnik privatnih partnera, kaže da će radovi biti gotovi već sutra ili prekosutra, u zavisnosti od vremenskih uslova.

park čair niš Sledi rekonstrukcija celog parka; foto: T. T.Nakon ovoga, po rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, počeće se sa rekonstrukcijom.

Onda ćemo krenuti sa rekonstrukcijom staza, sa održavanjem pre svega zelenih površina, sa dodavanjem određenih sadržaja i ono što je najbitnije, sa uvođenjem čuvarske službe koja bi trebalo tokom noći da brine o imovini Grada - rekla je Sotirovski.

Kako je puno kablova iznad parka, gradonačelnica je i sama istakla da je pitanje da li je potrošnja struje svuda legalna, kao i da građani svakodnevno ukazuju i na druge probleme.

Ima tu još mnogo detalja na koje građani ukazuju, recimo na broj klupa na betonske žardinjere koje se nalaze na stazama i tako dalje - rekla je gradonačelnica.

Ne precizirajući konačan rok za završetak kompletnih radova, gradonačelnica je navela da će raditi po fazama i da se kraj očekuje za nekoliko meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čitaoc poznat redakciji

    07:51 // 30. 4. 2022.

    Ovakve članke poštovana gospodo iz redakcije JV trebali bi držati danima a ne odmah isti dan povlačiti i sklanjati sa portala Podržavamo JV u svakom pogledu ali ovakvi vaši postupci dovodi nas nekolicinu da tu nisu čista posla Članke sa više desetina i stotina komentara treba što duže ostavljati na portalu upravo iz razloga da bahati samoživi podložni korupciji političari vide da ih narod ne voli

    • Smuk II

      00:24 // 1. 5. 2022.

      @ČitaLac poznat...: Redakcija je poznata čitaocima a i čitaLacu /čitaocu/ ali čemu držati članke duže vremena?Dijalektika "kretanja" dešavanja u tzv. gradu Nišu zahteva što više informacija "saznanja" dešavanja, akcija vlasti koje smo "jednoglasno" /aklamacijom/ izglasali uz pomoć "opozicionih" partija da je preterano tražiti zadržavanje aktuelnih članaka! A i čemu to! 5% naroda ima kompjuter !

  • gaga

    18:26 // 29. 4. 2022.

    A cenef?Sto se(svecano)Ne pusti cenef u funkciju?Ili da "begamo poza kucu",kao do sad,pa "uz duvar"...

  • Psi lutalice

    15:35 // 29. 4. 2022.

    Molim nadležne da reaguju po pitanju ogromnog broja pasa lutalica u okolini čairskog bazena i gradske bolnice. Situacija je sve alarmantnija, postoji čopor od 15-ak pasa. Pokušao da kontaktiram Medianu ali bezuspešno.

    • Razbibriga

      20:25 // 29. 4. 2022.

      "Nadlezni " ! Aha,haha hhha ! Covece, iskljuci uvlakacke lokalne televizije, ukljuci mozak !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: