Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 31. 3. 2021.

| Društvo

Krenuli radovi na rekonstrukciji ulice u centru Babušnice

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bager
Mašine na terenu; foto: Lj. F.

Dugonajavljivana rekonstrukcija Ulice Mladosti u Babušnici konačno je krenula, a mehanizacija izabranog izvođača počela je sa skidanjem postojećeg asfalta. Rok za završetak radova je 60 dana, a posao vredan 9,5 miliona dinara dobila je vlasotinačka firma AB KOP.

Već nekoliko godina stanovnici ulice u samom centru Babušnice imaju problema nakon svake veće kiše, jer se izgradnjom parka ulica proširila, a voda nije ni odlazila u slivnike koji su često bili i zapušeni. ulica poplava Višegodišnji problemi; foto: čitalac

Poslednje obećanje nadležnih najavljivalo je rešenje problema do kraja 2020. godine, a oni su krenuli tek početkom nove građevinske sezone.

Mehanizacija je na terenu, a posao izgradnje ove ulice koja će doživeti kompletnu rekonstukciju jer je i asfalt bio dotrajao, poveren je preduzeću AB KOP iz Vlasotinca koje je izabrano na tenderu.

Istim tenderom predviđena je i izgradnja Njegoševe ulice, kao i rekonstrukcija i uređenje stambenog prilaza u Ulici Saše Ivkovića, pa će vlasotinačka firma za ove poslove ukupno dobiti oko 15 miliona dinara.

Vrednost radova u Ulici Mladosti je 9,5 miliona, a stanovnici ove ulice zadovoljni su što se krenulo sa radovima. ulica Skinut asfalt; foto: Lj. F.

Konačno. Nadam se da će i biti dobro izvedeni radovi - kaže jedna stanovnica ulice.

Pomoćnik predsednice Opštine Milan Iskrenov kaže da je izvođač radova uveden u posao, a da je rok za završetak radova 60 dana.

Krenulo se sa radovima, a uvedeni su u posao i za radove na stambenom prilazu gde je rok za završetak radova 40 dana. To će se raditi paralelno. Narednih desetak dana se očekuje da se uvedu u posao i za Njušićevu ulicu gde je rok za završetak 40 dana - objašnjava Iskrenov.

Kako je ranije najavljeno do parka je planirano da se odradi novi kanal, a projektom će se odraditi i trotoar do Srednje škole, kao i novi kolovoz.


Radovi u Ulici Borislava Stefanovića pomereni sa mrtve tačke

Nakon brojnih pomeranja rokova za završetak, ali i menjanja prvobitnog projekta, promena nadzornog organa i izmene građevinske dozvole, sa leskovačkom firmom SNL gradnja je raskinut ugovor oktobra prošle godine za izgradnju Ulice Borisava Stefanovića.

Kako je ranije rekla predsednica Opštine Ivana Stojičić, leskovačka firma je plaćena samo za one radove koje su završili. ulica Novi izvođač, novi rokovi; foto: Lj. F.

Prekinut je ugovor, raspisana je nova nabavka. Napravljen je presek stanja, veštak je uradio procenu. Prvom izvođaču je isplaćeno koliko je urađeno, sa preostalim novcem je potpisan ugovor sa novim izvođačem - rekla je ranije Stojičićeva.

Na novom tenderu posao je dobila takođe vlasotinačka firma AB KOP, koja ima rok od 45 dana da završi posao za koji su dobili 16,8 miliona dinara.

Trenutno se radi ivičnjaci, radovi su u toku - kaže Iskrenov.

Inače, radovi su krenuli još jula 2018. godine, a radove delimično finansira i Ministarstvo privrede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Romeo

    15:58 // 19. 4. 2021.

    Koji mozgovi, rade na 3 mesta istovremeno. Evo 3 nedelje nakon pocetka radova, pola ulice do gimnazije prokopano pola metra, nedelju dana ih vec nema radnici i tako stoji, ljudi ne mogu da udju u dvorista. Pa tako li se ostavljaju radovi na pola, aman! Samo da padne jaca kisa i po camac da daju, i bog da nas vidi, Venecija! Nista ne moze da se uradi kako treba u ovu selendru, NISTA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: