Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 9. 1. 2017.

| Društvo

Kritično u planinskim selima u okolini Vranja i Vranjske Banje

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Vranje sneg foto I.M.
Otežano čišćenje snega ka planinskim selima oko Vranja i Vranjske Banje, foto: I.M.

Najugroženiji pravci u Vranju su ka planinskim selima u Poljanici gde je angažovano dodatnih 13 mašina za čišćenje snega, ali je kritično i u pojedinim selima Vranjske Banje.

Javno preduzeće "Vodovod“ angažovalo je dodatnih 13 mašina koje rade na najugroženijim putevima u Poljanici i drugim područjima. Kritično je i na području Vranjske Banje i to prema Slivnici, Starom Glogu i Lipovcu gde će se intenzivirati čišćenje.

Na sednici gradskog Štaba potvrđeno je da je od republičkog Štaba za vanredne situacije obezbeđeno 10 tona nafte što bi, kako je rečeno, trebalo da podmiri potrebe na čišćenju putnih pravaca.

Snabdevanje strujom je stabilno, ali zbog preopterećanja dolazi do povremenih prekida, tako da je upućen apel građanima da budu maksimalno racionalni. Usled niskih temperatura povećan je i broj pucanja vodovodnih cevi. 

Postoji dobra koordinacija između vatrogasno-spasilačke jedinice i Zdravstvenog centra, tako da se pacijenti iz brdsko-planinskih centara evakuišu i po potrebi smeštaju u Prihvatni centar.

Štab za vanredne situacije uputio je i apel vozačima da se propisno parkiraju kako bi mašine mogle nesmetano da čiste saobraćajnice. Od poverenika civilne zaštite i sekretara Mesnih zajednica zahteva se da budu krajnje kooperativni i blagovremeno dostavljaju podatke o stanju na terenu.

Inače, građani probleme sa snegom mogu prijaviti od 7:30 do 15:30 na broj telefona 402-340, a nakon toga do 20 sati na broj 402-300.

Podsetimo, zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperatura u Vranju je od nedelje uveče na snazi vanredna situacija, a danas je u tom gradu nastradao jedan muškarac usled smrzavanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: