Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 30. 11. 2020.

| Društvo

Kritike rebalansa niškog budžeta, većnik uznemiren, Jovanović mu doneo bananice

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
budzet
foto: ilustacija/flickr - Ken Teegardin

Prepodnevni deo zasedanja niški odbornici posvetili su rebalansu budžeta i preraspodeli para niškim opštinama, a sve je propraćeno žustrim raspravama koje su se nastavljale i po povratku odbornika na svoje mesto. Većnik Miroslav Đokić je rekao da je uznemiren, pa mu je odbornik Branislav Jovanović poklonio bananice.

Posle skoro sat i po saopštavanja i usvajanja dnevnog reda, odbornici su diskutovali o parama koje se u budžet slivaju od poreza koje plaćaju Nišlije.

Pošto je rebalansom opet predviđeno davanje novca Gorici, koja već godinama grca u dugovima, to je bila glavna tema odbornika opozicione grupe “Niš, moj grad” Miodraga Stankovića. 128963864_3747808638585496_7416848774242243374_o Stanković svojim izlaganjem uznemirio većnika; foto: E. M.

Ponovo dajete novac Gorici. Šta radite ljudi više? Pa 300 miliona dinara ste joj dali do sada. To je 4 miliona evra. Je l’ znate šta je sve moglo da se uradi sa tim parama? Spojite je sa Medianom i rešite problem. Ne bacajte pare više u bunar - energično je govorio Stanković.

Njemu je odgovorio akuelni većnik koji se bavi komunalnim preduzećima u Nišu, MIroslav Đokić koji je u uvodu svog obraćanja rekao da ga je nastup Stankovića uznemirio.

Da ne ostanemo nedorečeni, mi smo na prošloj Skupštni donosili odluku da idemo u dokapitalizaciju Gorice. Sada samo to budžetiramo. Prvo kroz rebalans, a sledeće godine ćemo to planirati i u budžetu za sledeću godinu tako da javnost ne bude možda slučajno obmanuta i da pogrešno shvati da se izdvaja neki novac - rekao je Đokić.

bane bananice Jovanović doneo i bananice; foto: E. M.Nakon njega je za govornicu izašao Branislav Jovanović iz koalicije “Niš, moj grad”, koji je uz svoj materijal poneo i 2 čokoladne bananice.

Da naš većnik ne bi bio uznemiren evo ja sam mu doneo malo bananice, kao moj stari đak da se malo osveži. Evo tu ga čeka da malo dobije adrenalina - rekao je Jovanović i ostavio slatkiše na govornici.


Za opoziciju rebalans slika propadanja Grada, za vlast posledica korone

Rekao je da opozicija treba da bude uznemirena kad čita budžet i predlog rebalansa i da propadanje grada, kako je rekao, traje dugo.

2018. godina većina razvojnih projekata čeka sledeću godinu, pa 2019. godine više izdvojeno za sport nego za kapitalne investicije u gradu. To je nastavak propadanja grada. I došli smo do 2020. godine koja predstavlja kulminaciju, jer su se crni oblaci nadvili nad našim gradom kada je budžet u pitanju - rekao je Jovanović.

Naprednjaci su se, sa druge strane, branili kornom i vanrednom epidemiološkom situacijom koja traje još od marta.

Zvezdan Milovanović I Milovanović kaže da je korona poremetila planove; foto: JV/A.S.Rebalans se radi iz objektivnih razloga. Prihodovna strana je smanjena zbog korone. Mnoge pozicije su se smanjile i samo opredeljena sredstva su morala da se smanje jer su mnogi projekti zbog korone ukinuti ili zaostali - govorio je prvi naprednjak u Skupštini Zvezdan Milovanović.

Slična su bila opravdanja i većnika Đokića i Nenada Stankovića, kao i odbornika Nikole Ilića.

Da li vi znate i da li vi razumete ekonomske efekte pandemije? Da li vi razumete šta se događa u mnogo razvijenijim državama nego što smo mi? Pandemija naravno izaziva ekonomsku katastrofu. Svaka zemlja poseže za teškim merama da bi zaštitila svoju ekonomiju. Jedan od koraka je i da se uskladi budžet - rekao je Ilić.

Na kraju je, posle četvorosatne diskusije, sa 36 glasova “za” usvojen rebalans niškog budžeta.

Pored dokapitalizacije Gorice, dokapitalizovaće se i Direkcija za javni prevoz, a umanjena je i suma koja je planirana za Kancelariju za ekonomski razvoj i projekte. Povećana je socijala, kao i transferi ka gradskim opštinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • uljez

    11:03 // 1. 12. 2020.

    A kako se cini g-din Rade R, dojucerasnji predsednik skupstine brani stavove SNS-a sa kojom je u koaliciji ili cuti i gleda gde sad da preleti?

  • Djokica Djolence

    00:45 // 1. 12. 2020.

    Monti Pajton, nova epizoda ,,Djolence". Loše su te ispraksovali na kompjuterskom kursu i u stranci. Ili ctrl-alt-del ili pljuješ žute da su krivi za sve!

  • Aleksinac via Knjaževac

    00:39 // 1. 12. 2020.

    Većnik za komunalna pitanja po struci ,,Sertifikovani administrator kompjuterskih sistema " !!!!? napreDNO NaprDnjaci

    • Sertifikovani administrator

      10:58 // 1. 12. 2020.

      Koji je to fakultet sertifikovani administrator, jer komunalna oblast je ozbiljna stvar pa me interesuje šta je većnik završio.

    • Lele vecnik

      11:02 // 1. 12. 2020.

      Lele Nišlije za koga glasasmo, lele kako ce se ovo izdrži skupe pare na koga dadosmo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: