Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:43, 29. 4. 2013.

| Društvo

Krivična prijava protiv direktorke Agrorazvoja

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
agrorazvoj.jpg
Zgrada Agrorazvoja, foto: http://psss.rs

Članovi Skupštine niškog Agrorazvoja odlučili su da protiv direktorke Violete Maklenović podnesu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Radnici već više meseci ne primaju platu, računi se ne plaćaju, a kako objašnjava predsednik Skupštine Agrorazvoja Slaviša Dinić, razlog za to je nepoštovanje odluka ovog tela.

Dinić kaže da para na računu ima, ali da Maklenovićka ne može da raspolaže tim novcem, jer zvanično nije direktorka.  Ipak, ona je vozila službeni automobil bez njegovog potpisa, iako je to neophodno, a takođe je nabavljala i osnovna sredstva bez saglasnosti Skupštine.

zalba Primedbe imale i državne Uprave- Podnećemo krivične prijave protiv onih koji su to zaslužili. Zatražićemo jedan sastanak i kod gradonačelnika koji je, čini mi se, jednostrano informisan o svemu onome što se dešava. Bilo je i anonimnih prijava protiv direktorke gde sam i ja kao predsednim Skupštine dao izjavu nadležnim organima – rekao je Dinić.

Skupština je odlučila da podnese krivičnu prijavu i protiv pomoćnika gradonačelnika Jovana Stojkovića, kako je obrazloženo, „zbog lažnog predstavljanja“.

Naime, kako je pojašnjeno na sednici Skupštine, kada je u petak Stojković došao da reši problem, jer je direktorka zaključavala vrata i novog direktora nije puštala unutra, rekao je da ima ovlašćenja iz ministarstva što je, kako kažu članovi Skupštine, za svaku osudu.

Dinić naglašava da su problemi radnika mnogo veći od pukog ne primanja ličnih dohodaka, jer, kako kaže, „oni trpe mobing“.

zalba2 Radnici se jođ 2010. žalili na rad direktorke- Razgovarao sam sa njima i oni kažu da su tokom dana zaključani i samo ona otvara i otključava vrata. Trpe stalni pritisak i tenziju u vidu potpisivanja raznih dokumenata. Puno toga škripi i u računovodstvu i oko poslova – kaže Dinić.

Direktorka Maklenović ne priznaje odluku Skupštine o njenoj smeni i imenovanju Dragana Mišića, jer je predsednik Skupštine Slaviša Dinić podneo ostavku na tu funkciju. Dinić potvrđuje da je podneo ostavku, ali pošto ona još nije potvrđena u Vladi Srbije, prema Statutu on i dalje obavlja funkciju predsednika i, kako kaže, ima puno pravo da odlučuje.

Podsetimo, situacija u Agrorazvoju ili Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Nišu kulminirala je u petak kada direktorka po treći put nije pustila u zgradu novoimenovanog direktora, a radnike je držala zaključane. Reagovali su policija i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jad i beda

    13:40 // 28. 5. 2014.

    jad i beda, jad i bede

  • Agronom PSSS

    20:11 // 30. 4. 2013.

    Uzmite Violeti Škodilak samo se švrćka!

  • Zaposleni PSSS Nis

    00:25 // 30. 4. 2013.

    Kolege hvala na podrsci. Idemo do kraja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: