Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 16. 3. 2011.

| Društvo

Krivična prijava protiv "tunelske mafije"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je podneo krivičnu prijavu protiv tzv. tunelske mafije.

U prijavi navedena preduzeća „Putevi Srbije“ i privrednog društva „Koridor X“, ali i Ministarstva za infrastrukturu i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja zbog, kako kaže, zloupotrebe službenog položaja.

Živojin Stefanović, koji je poslednjih godina u više navrata govorio o značaju Koridora 10, istakao je da nadležni organi nisu nastavili gradnju ove važne saobraćajnice po idejnom projektu CIP-a i predlogu lokalne samouprave, kojim je predviđeno da se Koridor X ne zaobilazi u velikom luku varošicu Predejane, jer trasa koja je prihvatljiva za to mesto i dvadesetak okolnih sela znatno manje košta od one po projektanti „tunelske mafije“.

Stefanović ocenjuje da bi po ovoj prijavi trebalo hitno da reaguje Tužilaštvo za organizovani kriminal kako bi se sprečili lični interesi pojedinaca, koji su se udružili u tzv. tunelsku mafiju.

Stefanović je posebno optužio odgovorna lica u preduzeću „Putevi Srbije“, a saopštio je da za najnoviju akciju ima ličnu podršku Olivera Dulića i Milutina Mrkonjića iako je protiv ministarstava na čijem su oni čelu podneo prijave.

- Oko našeg idejnog rešenja složile su se sve stranke u lokalnom parlamentu i to je prvi put da budemo jedinstveni oko nekog pitanja posle uvođenja višestranačja u naš parlamentarni život – podvlači Stefanović.

- Predlog Gradske skupštine Leskovca o trasi Koridora 10, odnosno autoputa E-75 mnogo je racionalniji, jer donosi uštedu od 10 do 15 miliona evra, a dvadesetak sela neće biti odsečeni od sveta – smatra Živojin Stefanović.

- Akcija za promenu „zvanične“ trase vodi se od 2001. godine, jer ako se naši predlozi ne uvaže, bićemo „slepo crevo“ i ono malo stanovnika moraće da napusti ovaj kraj – kaže Dragan Savić, predsednik MZ Predejana. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DRAGAN

    21:14 // 26. 3. 2011.

    IZNERVIRAJA SE, NE MOZ MU LESKOVCANI PRODAJU CRNI I BELI LUK, PAPRIKU, FEFERONI U PLASTICNE FLASE I DRUGE RABOTE PORED AUTOPUT.

  • Zarko

    16:39 // 16. 3. 2011.

    Prvo si ti Ziko skrenuo i udaljio auto put od Leskovca, a sada zelis da prodje kroz Predejane.Pa i vrapci na grani znaju koliko si para uzeo od vlasnika motela Predejane. Briga tebe za okolna sela i varos Predejane, ali ko ce da vrati i kako uzete pare.To je sada jedini problem.A mafija ne prasta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: