Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 27. 2. 2013.

| Društvo

Krivične prijave protiv čelnika Vranja i Pirota

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
DRI.jpg
foto: DRI.rs

Državna revizorska institucija podnela je krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Vranja i aktuelnog predsednika opštine Pirot. Prekršajne prijave stići će i na adrese pojedinih niških funkcionera.

Zbog, kako je navedeno, nezakonitih radnji u poslovanju Grada u 2011. godini Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Vranja, a sada Narodnog poslanika SPS-a Miroljuba Stojčića.

Osim njega, na osmočlanom spisku nalaze se i Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, kao i Miroslav Mančić, direktor Društvenog fonda za puteve opštine Pirot. Naime, kako je navedeno u saopštenju DRI, krivične prijave podnete su zbog prekomernog trošenja budžetskih para.

Kada je reč o poslovanju niške lokalne samouprave u 2011.godini, Državna revizorska institucija navela je znatno manje nepravilnosti u odnosu na prošlogodišnji izveštaj.

Kako stoji u saopštenju, prekršajnu prijavu dobiće Nebojša Petrović, bivši direktor niške Tržnice, Blagoje Bradić direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kao i Radojko Matić direktor Apoteke Niš. 

Zahtev za pokretanje Prekršajnog postupka, kako stoji na sajtu DRI, biće prosleđen i predsedniku opštine Surdulica Novici Tončevu i još nekim funkcionerima iz ove opštine.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima, i mnogim drugim uredbama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sir Castic

    13:43 // 11. 3. 2013.

    Primer dobre uprave Pirota i posledice? Tek da se pokaze sta je to dobro cinjeno u 3 mandata i ospore optuzbe, takodje molim primere i za ostale opstine.

  • Grupa Pirotski Okrug-upo

    21:37 // 5. 3. 2013.

    Nikog ne branim ali: U Pirotu je na vlasti jedan vrlo sposoban gradonacelnik i ovo mu je 3-i mandat a kako znamo svi kome se sve zamerio onda nesto i ne verujem u ovo sto citam,da vam pravo kazem ali ako je tacno onda treba da mu se sudi ali opet,nesto tu "ne stima"..

    • Sir Castic

      13:13 // 11. 3. 2013.

      Da li moze nekoliko primera te sposobnosti, sa efektima po privredu tog malog mesta.
      Svaki primer bi bio odlican argument protiv tih prijava.

  • Pocetak kraja

    13:48 // 1. 3. 2013.

    Kosturica je zbog ove krivicne prijave a iz moralnih razloga dao ostavku.Videcemo da li ce ovi znajuci kapacitet njihovog morala to isto uciniti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: