Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 28. 4. 2021.

| Društvo

Krizni štab: Bez popuštanja mera, možda posle 8. maja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kej niš
Bez popuštanja mera; foto: Vanja Keser/JV

Iako je bilo nagoveštaja da će na današnjoj sednici Kriznog štaba doći do popuštanja mera, kako je nakon sednice izjavio epidemiolog Branislav Tiodorović, za sada one ostaju na snazi, a postoji mogućnost da se posle 8. maja postepeno ublažavaju - da tada krenu da rade i zatvoreni ugostiteljski objekti sa 50% kapaciteta.

Uoči uskršnjih i prvomajskih praznika održana je nova sednica republičkog Kriznog štaba, a aktuelne mere se neće menjati jer, kako je objašnjeno, broj novozaraženih ne opada.

Tiodorović je nakon sednice rekao da ne žele da se ponovi scenario koji se dogodio nakon Sretenja, kada je, kako je rekao, došlo do naglog broja porasta zaraženih i umrlih.

Verujem da želimo da izbegnemo taj scenario koji smo imali za Sretenje, kada je bilo lepo vreme i kada smo imali nepoštovanje mera, što nas je dovelo do porasta broja novoobelelih i umrlih. Izbegnimo taj scenario sad. Možemo ga izbeći ako smo disciplinovani. Iskoristimo lepo vreme da udahnemo čist vazduh, ali da poštujemo mere - rekao je Tiodorović.

Popuštanje mera može se dogoditi, dodaje, tek nakon 8. maja, ako broj novozaraženih bude padao. tiodorović Najavljuje popuštanje mera posle 8. maja; foto: Vanja Keser

O popuštanju možemo da govorimo tek kada broj novozaraženih bude opao. Ako se bude spuštao ubrzano taj broj i ako sve mere budu poštovane, posle 8. maja ćemo razmišljati o tome da se one postepeno ublažavaju. Ali, postepeno. Tada može da se razmišlja o tome da se pređe na to da ugostiteljski objekti mogu da rade i u zatvorenom - kazao je epidemiolog.

Ipak, tada bi, prema najavama, ugostitelji mogli da koriste samo 50% kapaciteta.

E, tu je i poruka i ugostiteljskim radnicima i muzičarima da se vakcinišu - poručio je Tiodorović.

Dodao je da trenutno preko 90% pacijenata koji se nalaze u bolnicama su nevakcinisani, pa je pozvao sve građane koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Des - pot

    19:36 // 28. 4. 2021.

    Nabroja nam sve što je uradio za naš grad, a mi tako nezahvalni, i još nam otvori oči da Niš postaje raskršće puteva.Dobro jutro Kolumbo,baš ti hvala!

  • Ivan

    19:21 // 28. 4. 2021.

    Laz! U bolnicima su najvise sinofarmci! Pazite se kineske!

  • BATA

    18:11 // 28. 4. 2021.

    Ni rec ne kazaste za docek predsednika.docek dece koja su bila zbijena,tik jedno uz drugo.Kako nema straha od zaraze kada predsednik dolazi ,neka onda bude prisutan u skolama da bi se nastava odvijala normalno.Besmislenost i dalje caruje u glavama epidemiologa.Za sada im se moze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: