Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 16. 4. 2021.

| Društvo

Krizni štab: Đaci se vraćaju u škole, epidemiološka situacija iz vanredne prešla u nepovoljnu

Autor:M.M.K.Izvor: RTS
skola
Povratak u klupe za sve od 19. aprila ilustracija; foto: Lj. J.

Nema dodatnih popuštanja mera, stariji osnovci i srednjoškolci vraćaju se u klupe od 19. aprila, saopštio je epidemiolog Predrag Kon nakon Sednice kriznog štaba. Ocenio je da je epidemiolška situacija iz vanredne prešla u nepovoljnu. Kafići i restorani nastavljaju da rade samo na otvorenom, a u cilju podrške turizmu cena PCR testova za strance biće ista kao i za građane Srbije.

Kon je rekao da je epidemiološka situacija u Srbiji bolja, broj zaraženih u postepenom padu, a broj otpusta u bolnicama veći od prijema.

Đaci će ubrzo opet na rasput oko prvomajskih i uskršnjih praznika, tako da ne očekujemo da dođe do većeg zaražavanja. Kako bismo podržali turizam, stranci će ubuduće PCR test plaćati 9.000 dinara, rekao je Kon, prenosi RTS.

Prema njegovima rečima, na sastanku nije bilo konkretnih dogovora oko mera za praznike, već je istakao da će uputiti apel da se izbegavaju kontakti.

Na pitanje da li su razgovarali kad će kafići i restorani početi da rade u zatvorenom delu, Kon kaže da jesu, ali odluku nisu doneli i dodaje da im o tome nisu jednaki stavovi i da će verovatno biti razmene mišljenje, dogovora i rasprave.

U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 654.870‬ ljudi, a od posledica zaraze preminula je 5.881 osoba. Na bolničkom lečenju se nalazi 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roditelj

    13:34 // 16. 4. 2021.

    Da li moraju majstori da kopaju po suvoj zemlji u školskom dvorištu o.š. ,,Branko Miljković" na Trošarini dok su učenici pre podne tamo? Vade sprave za vežbanje, kao pre neki dan na Nišavi. Najgori na Trošarini se dočepali vlasti!

  • zzzzz

    13:31 // 16. 4. 2021.

    Klizni štab za 18 dana opet pooštrava mere,biće ponovo mnogo zaraženih!

  • Otvaranje Delte

    13:26 // 16. 4. 2021.

    Do otvaranja Delte biće izuzetno dobro! Kao oko prošlogodišnjih izbora! Ups - prošle godine bili izbori?!...ha, ha, ha ... Cirkus ,,NaPRDano i kobajagi tajkun"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: