Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 20. 10. 2021.

| Društvo

Krizni štab: Od subote kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Niš noću kafići bašte prazne
Posle 22 sata ulaz u kafiće i restorane samo za vakcinisane; foto: Vanja Keser

Kao nova mera za borbu protiv epidemije u Srbiji se od subote, 23. oktobra, uvode kovid propusnice, odluka je koju je na današnjoj sednici doneo republički Krizni štab. Propusnice će važiti svakog dana od 22 sata, pa će u to vreme u ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru moći da uđu samo vakcinisani građani ili oni koji imaju PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom koronavirusu ne stariju od 7 meseci.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je nakon sednice epidemiološku situaciju u zemlji kao katastrofalnu i istakla da je medicinski deo Štaba predlagao i oštrije mere.

U svim ugostiteljskim objektima - restoranima, kafićima, barovima i sličnim objektima nakon 22 sata od subote, 23. oktobra, nećete moći da budete bez validne kovid propusnice - poručila je Brnabić.

Prema njenim rečima, svi koji žele da organizuju slavlja tokom dana moći će to da učine, a kovid propusnice važiće od 22 sata jer je tada, kako je kazala, rizičnije biti u ugostiteljskom objektu nego ujutru.

Tada je muzika, pesma, grljenje, alkohol i mnogo je rizičnije nego kad sedite u kafiću u 9 sati ujutru - rekla je premijerka.

Osim toga, kako je navela, od 22 sata će biti lakše kontrolisati da li građani imaju propusnice, a u kontrolu će biti uključene sve inspekcije, kao i komunalna milicija.

Kovid redar će skenirati QR kod, koji pokazuje da li je sertifikat validan, navela je premijerka i dodala da će sertifikat moći da se pokazuje u papirnom obliku ili u digitalnom formatu, preko mobilnog telefona.

Brnabić je napomenula i da se važeće mere ne poštuju dovoljno i da će zato kontrole biti pooštrene.

Podsetimo, iz Kriznog štaba su 11. septembra građanima kazali da se pripreme za kovid propusnice, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je desetak dana kasnije u Nišu da su one spremne, ali da se traži najbolje rešenje za njihovu primenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PK

    17:48 // 25. 10. 2021.

    Vidim, vecina komentara u fazonu "korona hara posle 22h".Morate da ukapirate da je to rezultat pracenja virusa do njegovog porekla, rezultat kretanja populacije nakon 22h. Vecina ljudi izlazi u grad posle 21:30.Niko ne radi nista protiv vas.Smesno mi je kad citam takve komentare, svi se ponasaju kao da je ceo svet protiv njih.
    Ni meni se ne svidja sto nas uslovljavaju. Izdrzacemo, kao i prosli pu

  • Dragana

    17:20 // 22. 10. 2021.

    A to su neke studije pokazale ,da virus posle 22h napada goste koji su u kafanu došli u 20h????

  • Vesna

    13:03 // 21. 10. 2021.

    Da li ce nam to pomoci ili ne,videcemo.Smatram da svi kafici i zatvoreni objekti koji ce pustati ove sa kovid propusnicama trebaju da imaju fotokataliticke preciscivace vazduha,jer niko nije bezbedan u zatvorenom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: