Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:10, 6. 5. 2021.

| Društvo

Krizni štab: Od sutra ugostiteljima dozvoljeno da rade i u zatvorenom, ali bez muzike i do 22 sata

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti, RTS
Kafic korona; foto: Vanja Keser
Ugostitelje od sutra mogu da primaju goste i u unutar objekata; foto: Vanja Keser

Ugostiteljima će od sutra biti dozvoljeno da i u zatvorenom prostoru primaju goste, ali samo do 50 odsto od ukupnog kapaciteta objekta, uz poštovanje epidemioloških mera i ne posle 22 sata, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović nakon današnje sednice Kriznog štaba.

Kako prenosi RTS, nove, olakšane mere stupiće sutra na snagu, a novina je da ugostitelji mogu da primaju goste i u zatvorenom i da rade do 22 sata, ali im nije dozvoljeno da u lokalu imaju muziku - ni uživo, niti sa razglasa, ističe Tiodorović.

Mogu raditi i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, podvlačim samo pod uslovima koji su utvrđeni. Nema okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, uz poštovanje razdaljine, maske i dezinfekcije - naglasio je Tiodorović.

On je najavio strogu kontrolu poštovanja mera i istakao da se Štab zalaže i za rigoroznu primenu kažnjavanja. ugostitelji Zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata moraju da budu prazni od 22 sata; foto: Vanja Keser

Noćni klubovi i dalje ostaju zatvoreni i na njihovo otvaranje, kako je rekao Tiodorović, sačekaće se dok se ne stekne kolektivni imunitet i dok ne padne broj slučajeva zaražavanja na ispod 100 dnevno.

Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Kada procenimo da imamo na primer ispod 100 na dnevnom nivou novopozitivnih, onda možemo razmišljati da pustimo i da sve normalno funkcioniše. Ako budemo postigli kolektivni imunitet od 60 do 70 odsto možemo živeti normalno - ukazao je Branislav Tiodorović.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da će svi građani Srbije koji žive u inostranstvu, a tamo su kompletno vackinisani, moći da uđu u Srbiju bez ograničenja.

Neće imati karantin, i očekujemo da i te zemlje prema nama imaju recipročan odgovor. Nadamo se da će naš digitalni sertifikat biti prihvaćen i da ćemo moći da putujemo - naveo je Tiodorović.

Odgovarajući na pitanja da li će uskoro biti još popuštanja mera, epidemiolog Tiodorović je pojasnio da odluke o popuštanju mera zavise od toga da li će ljudi poštovati mere.

Podsetimo, početkom aprila ugostiteljima je dozvoljen rad na otvorenom, nakon što je bilo protesta sa zahtevima da se vlasnicima lokala dozvoli rad u više gradova u Srbiji, između ostalog, i u Nišu, Aleksincu i Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • R a l e x i c

    20:22 // 7. 5. 2021.

    Jos jedna u nizu glupih i nerazumnih odluka KZ

  • Adv.Nislijka

    22:54 // 6. 5. 2021.

    Samo do 22h? Kako i dalje da objasnjavam muzu gde sam do jutarnjih sati?

    • Alex

      09:43 // 7. 5. 2021.

      Na afterparty-u gospođo.

  • BATA

    21:22 // 6. 5. 2021.

    Muzika ubija.Mislim da ce ovo otkrice doticnog biti nominovano za Nobelovu nagradu.Dokazao nas profesor da muzika koja se emituje preko uredjaja,snimljena, je vrlo opasna ako je iole glasnija a posle 18h je cak i smrtonosna,Zato se posle tog vremena ne sme slusati.
    Jedino ako preko tv-a slusate ovakva saopstenja mozete slobodno pojacati do daske,da se cuje do centra zato sto je to lekovito.E dr.

    • deadland

      22:26 // 6. 5. 2021.

      Pa ona sa pinka i ubija.I pink ubija.I gazda pinka ubija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: