Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:53, 26. 6. 2020.

| Društvo

Krizni štab: Zdravstveni radnici koji ne pristanu na premeštaj dobijaju otkaz

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Premeštaj ili otkaz; Foto: JV/V. Milić

U Zaključku Kriznog štaba Srbije, koji su lekari niškog Kliničkog centra prosledili Južnim vestima, piše da svaki zdravstveni radnik može biti prebačen u bilo koju ustanovu kojoj nedostaje osoblje. Ukoliko to odbije, kako piše u Zaključku koji potpisuje premijerka Ana Brnabić, dobiće otkaz.

Nalog za premeštaj može biti i usmen, a ukoliko zaposleni odbije, rukovodilac treba da mu izda rešenje o radnoj obavezi. U slučaju da i to odbije, stoji u Zaključku, prestaje mu radni odnos. Zaključak Krizni štab Prvo usmeno, pa pismeno rešenje; foto: Print screen

Mogu biti upućeni na izvršavanje radne obaveze u bilo koju javnu zdravstvenu ustanovu ili u privremenu bolnicu, kojoj nedostaje potreban broj izvršilaca, na osnovu usmenog naloga svog rukovioca, a u skladu sa planom popune zdravstvenih ustanova i drugim odlukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti covid-19 - piše u Zaključku.

Prema do sada dostupnim informacijama, niški lekari tokom prvog talasa epidemije nisu premeštani u druge gradove, jer je ovaj grad bio jedno od glavnih žarišta. Kakva je sada situacija u KC Niš zvaničnih informacija nema, pošto poslednja četiri dana ne objavljuju na svom sajtu broj hospitalizovanih pozitivnih na koronu, a ne odgovaraju ni na pozive, poruke i mejlove novinara.

Poslednja informacija je od pre dva dana, kada je epidemiolog Branislav Tiodorović rekao da je za poslednja dva dana broj kovid pozitivnih pacijenta u KC Niš dupliran i da iznosi 85.

Inače, Krizni štab nedeljama nije zasedao, niti se često oglašavao, ali je prvu sednicu imao dva dana nakon izbora i tada uveo meru obaveznog nošenja maski u gradskom prevozu. S obzirom na to da i dalje ima onih koji ovu meru ne poštuju, Direkcija za javni prevoz uputila je dopis policiji da se uključi u kontrolisanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzon

    16:31 // 28. 6. 2020.

    Svaka čast pojedinim sestrama i doktorima ali velika većina je iskompleksirana, i zahvaljujući vezama su tu gde jesu a realno nisu za nigde...

  • Miloš

    13:22 // 28. 6. 2020.

    Kp to kaže, onaj poltron od direktora.

  • Naissus

    20:59 // 27. 6. 2020.

    Dokle ce vise da se frljate tim SNS lekarima koji su lekari samo po nazivu?? Dokle cete vise ovaj jadni narod da lecite nadrilekarstvom?? Sta je sa mladim kadrovima koji JESU STUDIRALI medicinu po 7 godina? Da i dalje came po biroima dok vi razmestate okolo mamine i tatine mezimce i mezimice?? Kako vas bre vise nije sramota vas samih??

    • NeMacka

      16:39 // 29. 6. 2020.

      Ti sto su studirali i sto su strucni su otisli u Nemacku za njih nema posla a ima za mamine i tatine sinove koje em pustaju na ispitima em zaposljavaju po zavrsetku "studiranja", da ucine kolegama. Posle se cudimo kako ljudi umiru od rutinskih operacija. Zdravstvo i farmacija najveca mafija !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: