Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:58, 28. 7. 2021.

| Društvo

Krizni štab preporučio treću dozu vakcine, prioritet osobe sa hroničnim bolestima

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
vakcinacija
Preporučena i treća doza; foto: A. Kostić

Treću dozu vakcine protiv korona virusa prvo bi trebalo da prime oni sa ugroženim zdravljem poput pacijenata na hemodijalizi kao i oni koji imaju smanjen imuni odgovor nakon vakcinacije, saopšteno je nakon današnje sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja. Nisu uvedene nove mere.

Iako je očekivalo da će nakon sednice Kriznog štaba biti uvedene nove mere, one nisu najavljene, ni pominjane, već je samo preporučeno da treću dozu vakcine prime rizični pacijenti.

Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević apelovala je na građane da se vakcinišu i istakla da bi treću dozu prvo trebalo da prime osobe koje imaju imunodificijentna stanja, oni sa smanjenom dužinom imunog odgovora posle vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i koje su na hemodijalizi.

Kako je navela, istraživanja o trećoj dozi vakcine rade i nema konzistetnih zaključaka, osim činjenice da je potrebno vreme praćenja, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:38 // 29. 7. 2021.

    Jes,jes, izabrani lekari,jedva cekaju da daju misljenje !
    Brigo moja, predji na drugoga !

  • Naissus

    18:31 // 29. 7. 2021.

    Ljudi, svako ko ima nula pozitivnu krvnu grupu i primio je BCG po rodjenju, nije uopste u obavezi da vise ikada u zivotu primi ijednu vakcinu. Lazu vas! Vakcine su probne, testiraju ih na ljudskim uzorcima. Ne budite naivni.

    Oni ce vam preporuciti da primite i osam doza ako je toliko potrebno da se sva testiranja privedu kraju. Njih nije briga za zrtve, njima je stalo samo do dobre zarade

  • Milan

    11:04 // 29. 7. 2021.

    Najbolje cela bocica 5x0.3 za jednu osobu i nema bacanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: