Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 18. 2. 2011.

| Društvo

Krizni štab veterana rata 1999.

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Nezadovoljni brzinom u rešavanju njihovog statusa, u Leskovcu je formiran ,,Krizni štab veterana rata 1999. godine“ – kaže Goran Đorđević, predsednik štaba.

Do sada je ovom štabu pristupilo više od 1.000 članova, a sa područja leskovačke opštine učestvovalo je oko 12.600 boraca u ratnim dešavanjima od 1991. do 1999. godine.

- Angažovaćemo pravni tim za zaštitu naših prava, jer smatramo da smo, u odnosu na druge borce Treće armijske oblasti, koji su dobili materijanu nadoknadu, oštećeni – kaže Đorđević.

Veterani rata koji se nisu priključili Kriznom štabu i koji podržavaju dosadašnje rukovodstvo učesnika rata 1991. do 1999. godine ocenjuju da je na delu još jedna podela koja može da ima posledice u osvarivanju zakonom utvrđenih prava.

Prema podacima Udruženja rezervista, veterana rata od 1991. do 1999. godine, sa područja Jablaničkog okruga, odnosno iz Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Bojnika, Medveđe i Crne Trave, u ratnim dešavanjima, najviše na Kosovu i Metohiji, učestvovalo je oko 12.600 lica.

Dušan Nikolić, dugogodišnji predsednik Udruženja veterana rata 1991. do 1999. godine i predsednik Štrajkačkog odbora, kaže da su nove podele među rezervistima-borcima nepotrebne, dodajući da mirno spava, jer je do sada sve radio po jasnim stavovima rukvodstva i zakonskim propisima. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • goran djordjevic

    17:53 // 18. 2. 2011.

    borci dokle vise da cutimo i gledamo jedne iste pa zar vam vise nije dosta obmana i lazi svi strajkuju i traze svoja prava a mi sedimo i cutimo skupimo se i neodustajmo od cilja pare nam duguju po svakom osnovu

  • goran

    17:42 // 18. 2. 2011.

    postovani borci rata da slucajno opet ne poverujete u lazna obecanja o parama banjama i ostalim prevarama .na koje jedinstvo da se pozovemo da li znate da ti ljudi koji se plase kriznog staba primaju platu i njima je u interesu da sto duze pregovaraju jer za to vreme ide im radni staz plata i bas ih briga sto veterani kuci nemaju pare deci hleb da kupe sve su uradili sa ciljem da obmanjuju veterane .kog su oni pitali da prave udruzenje nikog ali to im je preporuceno u beograd kako bi sebe obezbedili a nas veterane obmanjivali.trebali su ostati strajkacki odbor ali to im nije bio cilj vec da sebe ustolice pa tako i naredbe iz beograda da slede i kako da kupuju vreme prvo izjave pa onda potvrde o ucescu u ratu pa tuzbe i gle cuda za njihovu informaciju u vojsci ima personalna sluzba koja ima podatke svih ucesnika rata kad znav poziv da donesu znav i ko je gde bio u ratu mislim da vam je sada jasnije malo as mogu i josinformacija i o pregovorima da vam dam pozz braci po neplacenom i dusanu ko placenom

  • DUŠAN

    15:14 // 18. 2. 2011.

    Poštovani veterani,pozdravljam vaše udruženje i na
    taj način je potrebno da se svi udruže,po pitanju bora-
    čko-invalidske zaštit (boračkog dodaka,zdravstvene
    zaštite,korišćenje banjskih odmarilišta,pitanje RVI,),a
    najvažniji je status boraca.Da ostvarimo isti status kao naši stari borci,kao štu su poštovani u Francuskoj,Grčkoj,Americi i dr.zemljama.Udržimo se
    od mesne zajednice,opštine,grad do republike Srbije.
    SAMO SLOŽNI I JEDINSTVENI SMO JAČI,NE PRIPADAJMO NI JEDNOJ PARTIJI,SVI NAS KORISTE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: