Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 1. 6. 2023.

| Društvo

Krokodilu Miletu u Gabrovačkoj reci društvo prave ajkula Bilja i kornjača Smilja

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1420646375
Nova družina kraj Gabrovačke reke; foto: Urbana gerila Niš

Višegodišnjem stanovniku Gabrovačke reke i njenog priobalja, krokodilu Miletu, zbog povoljnih uslova za život pridružili su se ajkula Bilja i kornjača Smilja, javljaju niški Urbani gerilci. Reč je zapravo o gumenim igračkama, kojima su aktivisti pokušali da skrenu pažnju na problem visoke trave oko korita Gabrovačke reke.

Ukazivanje na zanemareno priobalje Gabrovačke reke, niškim gerilcima već postaje tradicija. Novina je što je krokodil Mile, koji je još 2021. godine "nastanio" Grabrovačku reku, ove godine organizovao prolećno okupljanje prijatelja u svom staništu.

Kako smo saznali iz razgovora sa njegovim prijateljima, ajkulom Biljom i kornjačom Smiljom, oduševljeni su uslovima koje priobalje Gabrovačke reke nudi i u planu je da se trajno nastane na ovom mestu - navode gerilci.

Krokodil Mile kaže da su za ovako pogodne, pre svega apsolutno prirodne uslove, najzaslužnije gradskske službe u Nišu, prenose Gerilici.

Kako je Mile nezvanično saznao, ne zna se koja gradska uprava ima ingerencije za ovu oblast, zbog čega su on i njegove nove komšije sigurne da će još dugo uživati u čarima koje ovaj lokalitet pruža - navode.

Ono što im dodatno uliva sigurnost na tom staništu je, kako napominju, saznanje da još nije raspisan tender za odabir izvođača radova za sređivanje prostora oko Gabrovačke reke.

Prirodno okruženje je upravo ono što smo tražili po celom svetu, i drago nam je da nas je Mile pozvao ovde. Sledeća studijska poseta biće preko reke Nišave, u planu nam je da obiđemo Durlan, jer smo čuli da i tamo postoje dobri uslovi, želimo da pozovemo i ostale naše rođake da nastane ovaj divni i gostoprimljiv grad - preneli su Gerilci.

Na ovaj način Urbana gerila još jednom je kroz sarkazam ukazala na neke od gradskih problema i podsetila nadležne da obavljaju svoj posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • " Sokantno !", al stvarno

    00:27 // 3. 6. 2023.

    Nikad, znaci NIKAD zapusteniji bulevar nije bio! Ono je suma i siprazje, klackalice ni ne vire iz trave! Razumem da se ne kosi po kisi, ali ona izjava da trava poraste za nedelju dana onoliko je glupa,pa preglupa! Ono nije koseno od jesenas, a ne od prosle nedelje! Daj da stambene zajednice konkurisu za stocarsku subvenciju i kupe po pet koze za oko zgrade, za bedem, za igralista...

  • Mile I.

    13:48 // 2. 6. 2023.

    Vrezinsko groblje je uraslo u travu i sikaru vislju od metra. A sutra su zadusnice. Kad treba naplacivati porez, gradsko zemljiste .... onda smo svi gradjani Nisa, ali kad treba pruziti neku uslugu onda smo gradjani drugog reda.

  • Džejn

    21:27 // 1. 6. 2023.

    Uskoro će da im se pridruži Tarzan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: