Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 6. 3. 2017.

| Društvo

Krov u vrtiću ponovo prokišnjava, roditelji reagovali

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Plafon u vrtiću
Postavljen materijal koji ne može da drži vodu; Foto: arhiva JV

Pošto krov vrtića “Svitac” u niškom naselju Ratko Jović, koji je pre nepune dve godine renoviran parama iz opštinskog budžeta, opet prokišnjava, više od 300.000 dinara je uzalud potrošeno. Sa plafona opet curi voda, a rekostrukciju ili potpunu zamenu krova, kako je najavljeno, uskoro će platiti ponovo, ali iz gradske kase.

Roditelji mališana koji idu u ovaj vrtić požalili su se da je prokišnjavanje “višegodišnji problem”, koji su opštinske vlasti u Crvenom Krstu već jednom probale da reše kada su uložile više od 300.000 dinara u postavljanje tegole na krov. Međutim, sada, prema rečima zamenika predsenika Opštine Danijela Stankovića, nisu predviđene pare za popravku. Ipak, mališani i dalje idu u vrtić koji nema adekvatne uslove, pa su roditelji reagovali. 

S obzirom na to da se deca i osoblje, a samim tim i roditelji vrtića “Svitac” u naselju Ratko Jović suočavaju sa višegodišnjim problemom prokišnjavanja krova, Savet roditelja se pisanim putem obratio ustanovi “Pčelica” ali zbog finansisjskih razloga ista nije u mogućnosti nastali problem da reši - kaže majka Aleksandra Jevtić.

Roditelji su se, dodaje, obratili gradskom rukovodstvu sa zahtevom da krov još jednom bude popravljen, i da umesto tegole, ovoga puta bude napravljen od materijala koji će duže da drži vodu.


Moguća i potpuna "zamena" krova

Prema rečima većnika zaduženog za obrazovanje Bojana Krstića, urađeni su proračuni, te postoje dve mogućnosti - da se krov obdaništa potpuno zameni što bi koštalo 1,5 miliona, ili da se sanira za oko pola miliona dinara.

On dodaje da će radovi početi “u najskorijem mogućem roku”, odmah po usvajanju ovakve odluke na sledećoj sednici Gradskog veća.

Sve shodno budžetu, ali krov svakako mora biti urađen od drugačije vrste materijala, zato sanacija neće biti u istom stilu. Ili ćemo stavljati crep ili nešto kvalitetnije ili ćemo celu konstrukciju promeniti, jer na godinu dve da se ovako krpi sa po 300.000 dinara je više nego štetno - kazao je Krstić.

Podsetimo da je krov u ovom vrtiću 2015. godine popravljen posle reakcije roditelja, koji su godinu dana ranije protestovali nakon što je direktor “Pčelice” Zoran Jonić najavio moguće zatvaranje "Svica". Ovaj vrtić se nalazi u prostorijama nekadašnje mesene zajednice, a prvobitna ideja nadležnih je bila da se deca odatle prebace u novi vrtić koji je izgrađen u naselju Branko Bjegović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    14:54 // 7. 3. 2017.

    A sta je ovde cudno. Sad ce nova javna nabavka, najpovoljniji ponudjac...i tako na tri godine.

  • Zez zek dadumle

    11:54 // 7. 3. 2017.

    Apelujem na Juzne vesti da istraze maltretiranje ljudi sto se tice overa raznoraznih dokumenata. Nadleznost za overu je od skora prebacena sa mesnih zajednica i opstina na notare, sto je rezultiralo ogromnim guzvama i maltretiranjem starih i nepokretnih. Ja sam danas nastradao dok sam cekao u redu kod Alete Stojanovic, a tako je kod svih notara. Guzve su ogromne jer mnogim ljudima treba 2 svedoka.

  • Bake

    21:50 // 6. 3. 2017.

    Svaka cast gosp. Krsticu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: