Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 2. 12. 2022.

| Društvo

Kula na niškoj Paliluli - nekada omiljeno mesto Nišlijama, sada ruina i opasnost

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
kula Svetolika Rankovića Palilula
Građani zabrinuti da se kula ne sruši dok neko tu prolazi; foto: čitalac

Kula u Ulici Svetolika Rankovića u Nišu, koja je Palilulcima nekada bila omiljeno mesto za okupljanje, godinama je zapuštena i ruinirana. Građani se preko aplikacije "Prijavi problem" žale da je opasnost za prolaznike. Iz Opštine kažu da nisu nadležni oni, već građevinska inspekcija, koju su, kako tvrde, proteklih godina obaveštavali o tom problemu.

Stanovnici Palilule pamte da su tu nekada bili bife, prodavnica, kao i prostorija u kojoj su se okupljali izviđači. Na terenu pored kule i mlađi i stariji su igrali fudbal, bilo je turnira, a tribine su bile prepune.

“Kod kule” je nama Palilulcima bilo kao što je u Nišu sada “kod konja” jer smo se tu okupljali, družili i provodili baš lepe dane i večeri - priča čitalac.

Međutim, zidovi kule već dugo su oronuli, ima uvredljivih grafita, propao je krov i ima smeća. Pored svega toga, građani upozoravaju da je nebezbedno i zabrinuti su da ne dođe do tragedije.

Od velikog značaja je da objavite fotografiju uz upozorenje od rušenja. Smatram da je poslednji čas da se to sanira ili sruši pre nego što kula sama padne i napravi tragediju - poručuje Nišlija preko aplikacije "Prijavi problem".

Iz Opštine Palilula kažu da nisu nadležni za taj objekat, već da je u slučaju urušavanja nadležna građevinska inspekcija, koju su, kako navode, proteklih godina obaveštavali o tome.

Da li su upoznati sa problemom, da li su bili na terenu i šta su utvrdili, kako bi i kada kula mogla biti sanirana - iz Uprave za građevinarstvo u Nišu danima ne odgovaraju Južnim vestima.

Osim čuvene kule, ulica koja nosi ime srpskog pisca poznata je i po tome što je rekonstruisana dva puta u pet meseci jer su se nakon prve obnove pojavili “asfaltni talasi”.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    15:31 // 4. 12. 2022.

    Kao mali,tamo nekih šezdesetih godina prošlog veka,išli smo do kule i još više do stuba dalekovoda da se odatle spuštamo sankama skroz do rampe. Ko izađe više od 5 puta do gore taj je car.

  • Alo

    16:41 // 3. 12. 2022.

    Kupiće neki obrazovan tajkun!

  • Torpedo

    20:59 // 2. 12. 2022.

    Naslov sve govori," omiljeno mesto Nislija". Takvih je u promilima,danas, nadvladali su dosljaci,selci, skorojevici i " investitori" ! Sve sto je bilo dobro,lepo,korisno, novokomponovane ne interesuje ! Ne zale da zive u djubretu, stroci, rupama na ulici, vazno da se gledaju kretenske televizije, da se najede,napije i naspava ! Deca su na racunarima i telefonima, kad izadju, lokaju po parkovima ..

    • Ćira

      10:58 // 6. 12. 2022.

      Na žalost manjina smo u svom gradu.
      Uništavali tamo gde bili pa došli i naše.
      Moramo da držimo slogu inače izgubimo i naš lepi NIŠ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: