Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:26, 1. 11. 2016.

| Društvo

“Kupina” bez struje i 3D naočara, a osnovci bez filma

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
kupina
Nedovoljno naočara i nestanak struje sprečio mališane da pogledjau film; foto: Kupina

Više od 200 učenika Osnovne škole “Ratko Vukićević” u Nišu, i posle sat i po čekanja u bioskopu “Kupina” nije dočekalo organizovanu projekciju animiranog filma “Tajni život kućnih ljubimaca”, jer u bioskopu nije bilo dovoljno 3D naočara za sve osnovce, a nije bilo ni struje.

Učetiljica Danijela Cvetković, koja je odvela osnovce u bioskop, kaže da su radnici “Kupine” uredno naplatili karte, iako nije bilo dovoljan broj naočara za gledanje 3D filma, a onda su ih pustili da čekaju u zamračenoj sali.

Još na ulazu se videlo da nešto nije u redu. Atmosfera koja je vladala u bioskopu bila je takva kao da se bioskop tek otvorio, nekako mlitava. Projekcija je kasnila, ništa nije bilo u redu - kaže Cvetkovićeva.

Učenici jednog ili dva odeljenja 3. razreda, ističe Cvetkovićeva, rešili su da se zbog nedovoljnog broja naočara vrate u školu, kako bi oni koji su ostali mogli da odgledaju film.

Tada je krenulo čekanje. Deca su više od sat vremena sedela u sali, čekajući film da krene, a od filma ništa. Unervozili su se. Skidali su, pa oblačili jakne, a nama niko ništa ne govori. Tada su učenici 3. razreda povikali “vratite nam pare”, a uznemireni prvaci su plakali pitajući me “učetiljice, zašto nema filma?” - priča učiteljica.

Naposletku, kaže Cvetkovićeva, vlasnik bioskopa Branko Krsmanović rekao je da se pokvarila lampa i da nije siguran da li će biti projekcije. Revoltirana učetiljica, kako kaže, pozvala je tržišnu inspekciju, u kojoj su joj rekli da problem sa bioskopima nije u njihovoj nadležnosti. Tada je, ističe učetiljica, povela razočarane učenike nazad u školu, iz koje je u to vreme trebalo da krene nova grupa od oko 250 učenika 2. i 4. razreda.

Naglašava da je ovo bila velika trauma za decu, naročito za prvake, koji su prvi put išli negde organizovano sa školom.


Krsmanović: To su sve standarni problemi

Vlasnik “Kupine” Branko Krsmanović kaže da je bilo problema sa strujom, što se, kako kaže, redovno dešava, dok za problem sa naočarima krivi školu koja je poslala “previše” učenika.

Iako učiteljica Danijela Cvetković tvrdi da je sa menadžmentom bioskopa bio 2 nedelje ranije dogovoren broj osnovaca koji će doći na projekciju, Krsmanović to negira.

Mi nismo znali broj učenika koji će doći u bioskop. Mi smo dogovorili za 160 učenika, jer toliko naočara imamo, ali došlo ih je desetak više. Kad dogovorite jedno sa učiteljicom, a onda dođu više i ne prijave vam to, onda bude nezgoda na licu mesta - kaže Krsmanović.

On ističe da je onima koji su ostali bez 3D naočara ponudio da dođu neki drugi dan sa roditeljima, po istoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zavejani grad

    09:09 // 2. 11. 2016.

    Koje probleme mi imamo..sve nam potaman samo naocarke fale..izrezirano..borba za gledaliste jer se 10. otvara konkurencija u nisu

  • Gaga

    21:12 // 1. 11. 2016.

    Bruka!

  • Nemanja

    18:28 // 1. 11. 2016.

    LELE Branko sta ovo bi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: