Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 17. 4. 2020.

| Društvo

Kupovina kao jedini izlazak za penzionere - mnogi i jutros iskoristili priliku [foto]

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
penzioneri kupovina
Penzioneri kupovali pred najduži policijski čas i praznični vikend; foto: Vanja Keser

Jedini izlazak iz kuće, u kupovinu pred svitanje, iskoristili su jutros mnogi građani stariji od 65 godina. Duge redove ispred marketa i prodavnica i puna kolica namirnica, pred početak najduže zabrane kretanja koja će trajati više od tri dana, zabeležio je fotoreporter Vanja Keser. 1 (9 of 16) Dugi redovi i puna kolica namirnica; foto: Vanja Keser

Za nekoliko sati počinje najduži policijski čas do sada, trajaće 84 sata, a biće u znaku uskršnjih praznika. Zato je na ulicama i ispred prodavnica prethodnih dana bila veća gužva nego obično.

1 (8 of 16) Dugi redovi i puna kolica namirnica; foto: Vanja Keser Tako je jutros od 4 do 7 sati bilo i ispred marketa u Nišu gde su mogli da kupuju stariji od 65. Za mesec dana vanrednog stanja kupovina pred svitanje jedini je termin kada su mogli da izađu iz kuće, a mnogi su to iskoristili i pred početak najduže zabrane kretanja koja počinje u 17 sati i traje do utorka u 5 ujutru.

Od sledeće nedelje, prema ranijim najavama, osim u kupovinu, penzioneri će tri puta nedeljno moći da prošetaju, ali samo pola sata i u blizini kuće.

1 (5 of 16) Dugi redovi i puna kolica namirnica; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • iva

    15:42 // 17. 4. 2020.

    Ako cemo realno ti isti penzioneri kupuju svakog dana,idu u banke i apoteke. Doduse tada se maskiraju malo,ali idu dako da to sto cekaju to je njihov izbor. Vecina ako ne svi imaju nekog da im donese sta im treba. Evo od nedelje kad krenu u setnju videcete kako ce se bolnice tek puniti. Ko li ce tada biti kriv pitam se,posto je u ovoj zemlji uvek neko drugi kriv.

    • Po imenu bih rekao da si dvadesetak godina

      18:45 // 17. 4. 2020.

      Naravno,kad od decu i unuci nemaju ništa!Spavaju do 12h,život im prolazi u zevanje u tel.šminkanje,friziranje,teretane,kladionice...ako si dvaes i kusur ti si to najbolje znaš po tebi i drugaricama.Mnogi i od muku izađu da se smire.Da ti se ne kunem veliki je praznik danas komšika oko 80 danas izašla da sačeka sina oko 55 da mu da ručak,nemože gospodin on da ode gore i da skuva u 55...Moreee decoo

  • David

    12:47 // 17. 4. 2020.

    Poštovani
    O čemu pričate pa danima ima starijih od 65 na ulicama. Ne svi naravno ali deo njih prvo vreme maskiran Kačketima I kapama, a sada više ne.

  • BATA

    12:29 // 17. 4. 2020.

    Kao svaki normalan matorac jos uvek mi je miliji "zornjak"od predloga struke da cekam u besmislenom redu.
    Ne znam da li je neko video u nekom redu Tiodorovica?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: