Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 28. 6. 2019.

| Društvo

Kuršumličani ponovo blokirali put Niš - Priština

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
blokada puta kursumlija
Saobraćaj normalizovan oko 15 sati, foto: Lj. M.

Duže od 3 sata trajala je blokada državnog puta Niš – Priština na izlazu iz Kuršumlije, koji su blokirali poverioci ŠIK Kopaonika i građani ove opštine, a tokom protesta napravljena je kilometarska kolona iz jednog i drugog pravca. Saobraćaj je normalizovan nešto posle 15 sati, nakon što je, kako tvrde učesnici protesta, direktor BIA Bratislav Gašić u telefonskom razgovoru jednom od organizatora protesta obećao sastanak i razgovor predstavnika štrajkača sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

Poverioci ŠIK Kopaonika kažu da veruju da će doći do sastanka i da će država pronaći rešenje za njihove izvršne presude, odnosno naći načina kako da im isplati zarađeni novac. blokada puta kursumlija Ako se sastanak ne održi za 10 dana, najavljuju nove blokade, foto: Lj. M.

Direktor BIA Gašić pozvao je i zamolio nas da odblokiramo put, a da će sastanak biti organizovan naredne nedelje. Gašić je rekao da je njega lično Vučić pozvao i rekao mu da nam prenese poruku. Razumni smo ljudi, nikom nije u interesu da blokira saobraćaj i kretanje ljudi, ali nećemo odustati dok nam se problem ne reši – kaže jedan od poverioca i učesnik današnje blokade puta.

Ukoliko do sastanka ne dođe u narednih 7 do 10 dana, oni će ponovo, kako kaže, i u još većem broju organizovati novo okupljanje i blokadu saobraćaja.

Već smo jednom oko mesec dana na ovom mestu blokirali saobraćaj u znak upozorenja. Kako do danas niko nije želeo da razgovara sa nama, nastavili smo protest. Imamo još strpljenja i nadamo se da će nas predstavnici vlasti uzeti za ozbiljno i da će početi da razgovaraju. U suprotnom, mi ćemo opet biti na ovom mestu – kažu učesnici blokade.

Građani i privatna preduzeća koji su nekada sarađivala sa "Kopaonikom" sada su na rubu egzistencije ili su ugašena jer im zarađene pare nisu isplaćene, tvrde učesnici blokade, a država ćuti na činjenicu da svi imaju pravosnažna sudska rešenja.

Učesnici blokade traže da im se u najkraćem roku isplate dugovanja koja iznose preko 2 miliona evra. Podsećaju da je u prethodnom periodu država na ime pomoći ŠIK kopaoniku dala oko 20 miliona evra, da je taj novac uzalud potrošen i da dug poveriocima nije isplaćen.

Inače, na današnjem okupljanju nije bilo incidenata. Policija je bila prisutna, ali nije branila blokadu puta.

Podsetimo, pre 2 meseca poverioci ŠIK Kopaonik su se okupili ispred opštinske zgrade u Kuršumliji, a zatim prošetali do nekadašnje fabrike kako bi ukazali na svoj problem, koji do danas nije rešen.

Sa tvitera

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    15:42 // 29. 6. 2019.

    Kapa dole,Kursumlicani!

  • Djordje

    12:59 // 29. 6. 2019.

    Opet su vas zeznuli, kao pre 2 meseca, da razblokirate put.

  • Zavejani grad

    12:39 // 29. 6. 2019.

    Ma samo li su visnjari u problemu...cela zemlja na ulice...ali...nema sloge...ich...neki psiholog sve to zna...kad pocne da krchka poklopac narodu...op ajmo tv...novine...parade...vojska...izvoz...vece plate..penzije...auto-put...suficit...lideri u regionu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: