Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 9. 2. 2012.

| Društvo

Kuršumlija: očistili put zbog sahrane

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
bager cisti sbeg
ilustracija

Bager koji je angažovalo kuršumlijsko komunalno preduzeće da očisti put do kuće porodice Anđelković u planinskom selu Prekoređa uspeo je da dođe do kuće.

Ipak, ostalo je da se očisti još 800 metara do seoskog groblja, kako bi Anđelkovići mogli da sahrane Ljubisava koji je još u utorak, 7. februara, oko 19 časova preminuo.

- Ipak će se tek sutra obaviti sahrana, jer teško da put može da se probije još par sati - kaže Dejan Milošević, zamenik predsednika Kuršumlije, i dodaje da je situacija u ovom kraju alarmantna.

Ipak pored angažovanja svih 16 mašina za čišćenje snega, još uvek je većina planinskih sela zavejana. U pojedinim delovima snežni nanosi su i do tri metara.

- Do pre par dana uspevali smo da se izborimo sa svim nedaćama, ali sve je više ljudi kojima je u zavejanim kuršumlijskim selima potrebna pomoć. Neprestano zovu, jer im nedostaju lekovi, namirnice, drva za ogrev. Više ne možemo sami, pa moramo da tražimo pomoć države - upozorava Milošević.

On je dodao da su se obraćali nadležnim ministarstvima za pomoć, ali da je do sada jedino Ministarstvo za rad i socijalna pitanja Rasima Ljajića odgovorilo.

- Rečeno nam je da će uputiti novčanu pomoć od 500.000 dinara i dopremiti hranu za ugroženo stanovništvo - kaže Milošević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: