Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 25. 12. 2012.

| Društvo

Kuršumlija: štrajk glađu u zgradi Opštine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
STRAJK-GLADJU-U-SO-KURSUMLIJA-1.jpg

Dva bivša radnika propalih kuršumlijskih preduzeća započeli su štrajk glađu u zgradi kuršumlijske Opštine, a njima se pridružilo i nekoliko odbornika opozicije iz DS i URS. 

Oni su trenutno zaključani u zgradi i obezbeđenje Opštine ne dozvoljava do jutra da se uđe u zgradu.

Na ovaj korak su se odlučili nakon sednice Skupštine opštine Kuršumlija kada je odbijen predlog DS i URS da se svim socijalno ugroženima i radnicima propalih preduzeća uruči jednokratna novčana pomoć.

Član Demokrtaske stranke Velislav Milosavljević je jedan od onih koji su stupili u štrajk glađu. On je dobio otkaz iz Turističke organizacije opštine Kuršumlija. Iako je  invalid odlučio je da stupi u štrajk glađu jer, kako ističe, ugrožena je egzistencija njegove porodice. Ovakav, radikalni vid protesta podržali su odbornici DS i URS u znak solidarnosti sa otpuštenim radnicima koji štrajkuju glađu u skupštinskoj sali Opštine Kuršumlija.

- U znak solidarnosti sa progonjenim radnicima koji su dobili ili će im uskoro biti uručeni otkazi, mi odbornici DS i URS ostajemo sa njima u skupštinskoj sali sve dok ne bude poništena skandalozna odluka o otpuštanju naših članova prema kojima opštinska vlast SNS i DSS sprovodi progon – izjavio je potpredsednik kuršumlijskog DS Slaviša Punišić.

Predsednik opštine Radoljub Vidić kaže da je ovaj štrajk glađu čisto politikanstvo.

- Kada je otpušteno hiljade radnika iz propalih preduzeća niko nije štrajkovao glađu, a sada se nalaze pojedinci, koji zaista nisu imali nikakvog posla. Ovo je udar na lokalnu samoupravu i ja stvarno ne želim da komentarišem politikanstvo pojedinaca - kaže Vidić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    22:42 // 25. 12. 2012.

    Nadam se da će ovo i u Nišu da se primeni. Kada se odradi reorgnizacija gradskih preduzeća tj. izbace stranački kadrovi računi će nam biti manji i donekle ćemo lakše živeti.

  • Иван

    13:16 // 25. 12. 2012.

    Мене је стварно баш брига што сте добили отказ. Странка вам је дала посао због странке сте изгубили посао.
    Када би могло, желео бих да са променом власти и сви запошљени у јавним предузећима, укључујући и кафе куварице, добију отказе, па нека нова или стара власт поново запошљава за следеће четири године.
    Овако се само множите као зечеви о трошку свих грађана а заправо вас је већина из врсте трутова.

  • ;)

    11:59 // 25. 12. 2012.

    "U znak solidarnosti sa progonjenim radnicima koji su dobili ili će im uskoro biti uručeni otkazi, mi odbornici DS i URS ostajemo sa njima u skupštinskoj sali sve dok ne bude poništena skandalozna odluka o otpuštanju naših članova prema kojima opštinska vlast SNS i DSS sprovodi progon – izjavio je potpredsednik kuršumlijskog DS Slaviša Punišić."

    Da kojim slučajem ovi radnici nisu drugovi članovi dobili bi podršku kao i svi ostali koji su ostali bez posla.
    Šteta što drugovima članovima ne predlože da otvore porodične firme.
    Svesni su, izgleda, da nemamo baš neke zakone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: