Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 15. 1. 2014.

| Društvo

Kutak za dojenje uskoro u Čairu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
dojenje2.jpg
U kutku za dojenje trudnice i majke će dobijati savete u vezi sa dojenjem (foto: FB grupa "Podrška dojenju")

Uskoro će u Dečjem centru u Čairu u Nišu biti otvoren kutak za dojenje, gde će mame moći da presvuku ili podoje decu, a trudnice da dobiju stručne savete u vezi sa dojenjem.

Kako kažu u ovoj ustanovi, ovim će pružiti podršku dojenju na javnom mestu, a čitava 2014. godinu posvetiće upravo majčinom mleku kao najpoželjnijem obliku hrane za bebe.

Po 8. put okupile su se žene koje su se udružile preko Fejsbuk grupe "Nišlijke koje podržavaju dojenje", otvorene kao podgrupa inicijative "Moja podrška dojenju".

One predlažu i drugim ustanovama i tržnim centrima da se i u njima opreme i otvore prostorije u kojima će majke moći da nahrane svoju decu.

Prema očekivanjima direktorke Dečjeg centra Aleksandre Davinić, kutak za dojenje će biti kompletno opremljen za mesec dana, ali su već od danas majke dobrodošle da podoje bebe u toj ustanovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    22:25 // 20. 1. 2014.

    Žene svaka vama čast što dojite i što to podrzavate ali to ne znaci da ne treba da se kontrolise jer se svuda desava svasta. Ako sve bude posteno bravo za sve

  • Milica Bugarin

    21:25 // 18. 1. 2014.

    Поштовање Перице, ја сам представник мама које се боре за дојење у Нишу. Жалосна сам, јер чим се нашла дивна жена, директорка Нкц, да нам се нађе и помогне, одмах негативне мисли. :-(

  • Перица Мали

    19:01 // 15. 1. 2014.

    Безрезервно подржавам акцију дојења као најздравије храњење беба.Плашим се се само да се сада не оперу паре у дечјем центру.Појавиће се сада 20 стручњака ѕа саветовање.Чему онда саветовалиште у ДЗ.

    • mama sa slike

      18:57 // 16. 1. 2014.

      Perice, hvala na podrsci. Inicijator nije bio DKC vec grupa zena iz naseg grada koje se bore da se dojenje propagira sto vise i da postoji sto vise mesta za dojenje u gradu. DZ-skoro pa beskoristan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: