Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 14. 12. 2020.

| Društvo

Kvizovi, igrice i edukativni klipovi na onlajn festivalu “Nauk nije bauk”

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
nauk nije bauk
Brojni eksperimenti i postavke privlačili veliki broj posetilaca prethodnih godina. Ove godine posete se broje klikovima; Ilustracija; foto: JV arhiva/V. Keser

U virtuelne laboratorije i učionice zbog epidemije virusa korona preselili su se i učesnici 12. festivala “Nauk nije bauk”, koji će biti održan od 14. do 20. decembra u onlajn formatu, kažu organizatori. Posetioci će preko ekrana moći da pogledaju video-snimke eksperimenata, kao i da provere znanje rešavanjem kvizova i da se zabave uz edukativne igrice.

Celokupan sadržaj, koji su učesnici želeli uživo da predstave posetiocima, nalazi se na sajtu festivala “Nauk nije bauk” i podeljen je u 3 grupe - osnovne i srednje škole, fakulteti i udruženja, navode organizatori iz Gimnazije “Svetozar Marković”.

Na taj način, dodaju, i ove godine svi učesnici iz oblasti nauke i obrazovanja imaju priliku da prikažu svoja dostignuća.

Bila je stvar učenika i profesora kako će se predstaviti. Neki su snimili video materijale ogleda i eksperimenata koje su radili, neki su predstavili projekte koje su radili, neki su podelili nova saznanja. Sve su vrlo kratki video materijali, oko 3-4 minuta. Ima i interesantnih kvizova i igrica - dodaju iz Gimnazije.

Organizatori kažu i da je taj festival do sad okupljao preko 1.000 učesnika i veliki broj posetilaca, ali ovogodišnja zabrana okupljanja većeg broja ljudi, koja je na snazi zbog epidemije virusa korona, preselila ih je u onlajn sferu i nije prekinula tradiciju tog festivala.

Festival organizuje niška Gimnazija “Svetozar Marković”, odakle kažu da na njemu sarađuju sa Elektronskim fakultetom i Centrom za promociju nauke, a da podršku pružaju i kompanije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Virtuelno

    15:52 // 14. 12. 2020.

    KOLIKO JA VIDIM DA VECINA SRBA VIRTUELNO ŽIVI! U STVARI IMA LAŽNI OSEĆAJ DAŽIVI, JER OV OI NIJE ŽIVOT NO ŽIVOTARENJE ILI TI PUKO PREŽIVLJAVANJE!!!

    • Realno

      04:23 // 15. 12. 2020.

      Kada u virtuelnom svetu pišeš sve velikim slovima virtuelno vičeš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: