Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 21. 3. 2014.

| Društvo

LAF: Bilo je zloupotreba javnih resursa u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
laf
Tribina u organizaciji LAF-a održana u Skupštini Grada

Partije su u svrhu predizborne kampanje koristile mnoge javne resurse, od službenog mejla, do službenog vozila, a u LAF-u kažu da su u tome prednjačili naprednjaci.

Koordinatorka Lokalnog antikorupcijskog foruma Valentina Krstić kaže da je najdrastičnija zloupotreba bilo korišćenje kamiona “Jugoistoka” za kačenje plakata Srpske napredne stranke na najprometnijim niškim ulicama.

- Informacija koju smo dobili od resorne uprave za izdavanje dozvola je da nijedna stranka nije dobila dozvolu za postavljanje reklamnog materijala. Činjenica je da nijedna stranka nije sankcionisana zbog toga, da nijedna inspekcija nije pokrenula odgovornost i činjenica je da Zakon o komunalnim delatnostima i Zakon o oglašavanju kažu da svi moraju da imaju dozvole - rekla je Krstićka.

Posmatrače u Nišu imala je i Agencija za borbu protiv korupcije i u izveštajiima koje su dostavili, kako kaže direktorka Agencije Tatjana Babić, postoje podaci koji ukazuju da je bilo zloupotrebe javnih resursa, ali to su, kako je rekla, za sada, samo sumnje.

Visoki funkcioner niškog SNS-a Darko Bulatović rekao je da, ukoliko postoji bilo kakva zloupotreba ili kršenje propisa, onda treba da oni koji su za to krivi budu i kažnjeni.

- Prema tome ne treba imati emocija. Treba konstatovati da je nešto u redu ili nešto nije u redu. I u tom smislu, ukoliko nešto nije u redu, onda treba preduzeti mere. Ako ima nešto konkretno na teritoriji Opštine Crveni Krst, gde sam ja bio odgovoran, ako tamo postoji neki prekršaj, onda sam spreman i da odgovaram - rekao je Bulatović.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije kaže da se protiv funkcionera pokreće postupak, ukoliko postoji zloupotreba.

- Funkcioner ima 15 dana da se izjasni o činjenicama koje ga terete i iznese, šta on ima da kaže u vezi sa tim događajem i da dostavi dokaze. Nakon toga funkcioneru može biti izrečena ili mera upozorenja ili mera preporuke za razrešenje, odnosno mera da je povredio Zakon, koja se javno objavljuje, kada ta mera postane pravosnažna, može da odgovara prekršajno - rekla je Babić.

LAF je na ovu temu, u velikoj sali Skupštine Grada, organizovao tribinu na kojoj su učestvovali Valentina Krstić, koordinator LAF-a, Tatjana Babić, direktorka Agencije, Darko Bulatović, funkcioner SNS i Dušan Milisavljević, predsednik Okružnog odbora DS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa bogdanovic

    23:17 // 27. 3. 2014.

    Slogan sns za NIS glasajte za nas DA NAMA BUDE BOLJE

  • XS

    15:57 // 22. 3. 2014.

    Naprednjaci nas vratili u 90-te. Medijski mrak, konstantno laganje i izmisljanje,zamazivanje ociju da bi se skrenula prica na nesto drugo,a ne na bitne stvari.Nista nemoj da nas cudi,katastrofa sledi.

  • Zoran Jovanovic

    12:11 // 22. 3. 2014.

    Bulatovic za gradonacelnika,jer je najpametniji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: