Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 12. 8. 2015.

| Društvo

LAF: Direktor klinike javno promoviše koruptivno ponašanje

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Klinicki-centar
Izjave direktora o privilegijama za epidural u LAF-u smatraju promovisanjem korupcije

Komentarišući izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu da je epidural privilegija dece zaposlenih u kliničkom, u niškom Lokalnom antikorupcijkom forumu kažu da direktor klinike na taj način promoviše nepotizam i kronizam kao vidove koruptivnog ponašanja.

U LAF-u ističu da korupcija nije samo davanje i primanje mita.

Koruptivno ponašanje su i zloupotreba službenog položaja, nepotizam, davanje nekakvih usluga privilegovanim licima mimo propisa - kaže Zorica Miladinović iz LAF-a.

Zorica-Miladinovic Zorica Miladinović: "Srbija i Niš jesu zemlja i grad sa sistemskom korupcijom, ali upravo zato je neophodna borba protiv nje"Smatra da ovakvo promovisanje u medijima može da dovede do toga da građani pomisle da je takvo ponašanje normalno.

Srbija i Niš jesu zemlja i grad sa sistemskom korupcijom, ali upravo zato je neophodna borba protiv nje, a ne javna promocija na osnovu koje bi prosečni građanin mogao da zaključi da je tako nešto normalno, a nije - kaže Miladinovićeva.

Dodaje da lično ne očekuje reakciju nadležnih organa jer se, kako kaže, to nije događalo ni u slučajevima kada su imali mnogo više činjenica i dokaza u korupciji. Ipak, ističe da reakcija nadležnih državnih organa ne bi smela da izostane.

Podsetimo, direktor Ginekološko-akušerske klinike Bojan Lukić je gostujući u emisiji Niške televizije "Dobar dan" priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega, posle čega je iz Kliničkog centra Niš saopšteno da su podneli zahtev za vanrednu proveru kvaliteta rada ove klinike.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Edmund

    16:24 // 13. 8. 2015.

    A niko da postavi pitanje zasto je epidural tolika egzotika u Nisu da mogu samo privilegovani da ga koriste, dok je u BG-u to sasvim normalna stvar.
    Jer svi zivimo u istoj zemlji?
    Ili su svi beogradjani "deca od kolege" pa za njih ima.
    To je onda korupcija i diskriminacija na mnogo visem nivou!

  • strasno

    10:59 // 13. 8. 2015.

    Ne moze covek da veruje da bilo ko moze da podrzi izjave coveka koji kao direktor dozvoljava, a posle toga i javno pravda na televiziji da jednu zdravstvenu uslugu mogu da dobiju samo rođaci zaposlenih, a ne i svi drugi pacijenti,pa ni ovi koji ovako komentarisu! On nije "ocajan", on miasli da je to normalno.E zato nam je potreban LAF! Samo napred! I treba im prosiriti nadleznost

  • Pravda

    09:09 // 13. 8. 2015.

    Ne mogu da verujem! Čovek je to rekao jer nije želeo da laže a ne da bi promovisao korpupciju. Rekao je to u očaju jer očigledno ni on to ne podržava ali je prosto na to prinuđen.

    Borite se protiv korupcije koja je ne vidljiva a ne protiv iskrene izjave u medijima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: