Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:52, 24. 4. 2012.

| Društvo

LAF nastavlja da radi

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
gradovi-protiv-korupcije

Lokalni antikorupcijski forum u Nišu ipak će nastaviti da radi u sadašnjem sastavu, i veoma brzo početi da rade na novom antikorupcijskom sajtu, najavljeno je iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Reč je o sajtu www.cistapolitika.com, putem koga će, kako je najavljeno, građani moći da pronađu podatke o javnim nabavkama, donacijama, sponzorstvima i poslovanju državnih institucija i javnih preduzeća.

Najavljujući ove aktivnosti koordinator BIRODI Zoran Gavrilović upozorio je da sve analize ukazuju na jačanje "partijske ekonomije", odnosno zloupotrebu politike.

- Stari Rim je bio primer političkog kapitalizma. Da li želimo da završimo kao stari Rim? - upitao je Gavrilović.

Projektom lokalnog plana za borbu protiv korupcije obuhvaćeni su još i Zrenjanin, Požega i Kragujevcu, a predviđeno je da putem interneta građanima budu dostupni i podaci iz tih gradova. Inače, planirano je da sajt počne sa radom najkasnije do kraja maja.

- Živimo u vremenu interneta i to je sasvim logično da koristimo. U Sloveniji građani putem SMS mogu istog momenta da dobiju informacije o realizaciji budžeta, da li je puštena neka isplata iz državnog preduzeća, a mi i dalje funkcionišemo preko faksova i pošte - rekao je Gavrilović.

Predstavnici BIRODI još jednom su potvrdili da će sve planirane aktivnosti realizovati članovi Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), odnosno da će ovo telo nastaviti da radi.

Podsetimo, Skupština grada Niša usvojila je početkom jula prošle godine Lokalni plan za borbu protiv korupcije, koji između ostalog predviđa i postojanje LAF. Međutim, nakon što su članovi tog tela pozvali tužilaštvo da proveri navode iz izveštaja DRI o zloupotrebi ogromnih suma novca iz gradskog budžeta u Nišu, gradonačelnik Miloš Simonović već narednog dana konstatovao je da LAF u stvari ne postoji, a gradsko Veće je na hitnoj telefonskoj sednici raspisalo konkurs za izbor novih članova tog tela.

Rezultati konkursa nisu do sada objavljeni, a kako su Južne vesti saznale suštinski je bojkotovan od strane predstavnika najvećeg dela stručne javnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dobar, loš, zao

    11:26 // 25. 4. 2012.

    Voleo bih da ja mogu da im budem "šerif"...

  • Boban

    09:07 // 25. 4. 2012.

    ŠTO PRE ,JER SE PO GRADU PRIČA DA ĆE DS (mr.MILOŠ i dr.Dušan)kandidovati Šerifa
    za petu i šestu plaćenu funkciju da bi postao NAJBOLJE PLAĆENI MLADI POLITIČAR u ovoj opljačkanoj zemlji,u gradu bez načelnika MUP-a.

    • Šekspir

      09:46 // 25. 4. 2012.

      HAHAHAH

      pa očigleno je da im je Šerif izgleda najbolji kadar!
      Iskreno se nadam da će LAF zaista da radi svoj posao ne opterećen strankama i stranačkim kadrovima i pokušajima da se njihovo žmurenje kupi....pošto je opštenarodno poznato da se svako ćutanje kupuje, sad da li je to novcem ili pak nekim lokalima, stanovima, možda stalnim zapošljenjem ili pak tromesečnim angažovanjem u nekoj državnoj instituciji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: