Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:38, 27. 3. 2020.

Laboratorija za testiranje na koronu i u Nišu

laboratorija Institut za javno zdravlje postao nacionalna referentna laboratorija tokom vanrednog stanja; foto: ilustracija/flickr - NTNU

Kako bi se omasovilo testiranje na virus korona, nacionalna referentna laboratorija od sutra neće biti samo beogradski "Torlak", već će to biti još nekoliko ustanova, a među njima i Institut za javno zdravlje Niš. Kako je rekla premijerka Srbije Ana Brnabić, u Nišu će moći da se analizira po 64 uzoraka dnevno.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Bulevar

    22:41 // 27. 3. 2020.

    Kako će naterati onog ko neće u Čair?ko ima bolesnu ženu kući ili roditelje?malu decu?.kako da ih napusti ako im treba??..a ima blaže simptome...to ispada kao pritvor,ni kriv ni dužan..slažem se,može da prenese zarazu...ali šta je sa trgovinama koje rade svo ovo vreme?nekim fabrikama...jel se tamo ne raznosi zaraza??.. terate ljude da rade,a sade ćete da ih terate u pritvor u čair..Pobuna u najavi

    • Moebius

      10:12 // 28. 3. 2020.

      Ako ne ode, sledi mu zatvor 3 godine i kazna. Ako zarazi nekog i taj umre, onda zatvor 12 godina. Šta nije jasno?

  • vlada

    20:22 // 27. 3. 2020.

    Podržavam masovno testiranje. Nadam se samo da se neće testirati falš kineskim testerima koje je počeo ceo svet da vraća.

  • Đuka

    08:40 // 28. 3. 2020.

    Klinika za kardiohirurgiju KC Nis dobila je na poklon od Evropske komande Americke vojske najsavremeniji aparat Real Time PCR - Quant Studio 5 koji je od svetskih institucija i preporucen za ispitivanje bioloskog materijala na prisustvo korona virusa. Aparat vrsi analizu 96 uzoraka odjednom a sami rezultati se dobijaju za 2 sata. Dakle,ovim aparatom mogu se uraditi oko 1200 analiza za 24 sata !

    • Orman

      10:25 // 28. 3. 2020.

      Sta brze rade to brze i u vecem broju bicemo u hali Čair.

  • Mara

    06:54 // 28. 3. 2020.

    Teško nama

  • S.z

    12:20 // 28. 3. 2020.

    Sta ste cekali do sada ? Da se virus maximalno rastrese ? Zar te laboratorije vec nisu trebale da budu spremne i pojacane maximalno? Zasto ne kazete kakva je situacija sa testovima ? Te koje i smestite po halama su vec razneli virus oko sebe znaci opet marketing da "kao" nesto preduzimate i "pobedjujemo".

  • Mrka

    12:20 // 28. 3. 2020.

    Nadam se da nece da traze da volontiraju majke sa malom decom, posto jedna firma kaze da ako vam muz ne radi vi morate da "volontirate"

  • Nishlija

    11:18 // 28. 3. 2020.

    Znaci zato imamo relativno malo zarazenih iz Nisa, jer do sada nisu ni testirani?! A masovno testiranje je 64 ???

  • Najdan Nikolic

    07:46 // 29. 3. 2020.

    Zasto se teski pacijenti na kiseoniku,ne testiraju na koronu, vec samo oni koji se stave na respirator? Po kojoj doktrini se to radi? Sad kad svi ce biti testirani i sa slabim simptomima?
    Gde su testovi i koliko je doslo do Nisa

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: