Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 18. 12. 2018.

| Društvo

Laketić povukao tužbu protiv “Južnih vesti”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
darko laketic
Laketić povlači tužbu; foto: JV (arhiva)

U iščekivanju prvog ročišta pred Višim sudom u Beogradu, narodni poslanik SNS Darko Laketić obavestio je prokupački Osnovni sud da povlači tužbu protiv Južnih vesti koje je tužio u septembru ove godine. Odustajanje od tužbe usledilo je nakon što se sud u Prokuplju proglasio nenadležnim i predmet prebacio u Beograd.

Posle svega 4 meseca od tužbe protiv Južnih vesti, Laketić je odlučio da odustane od ovog procesa, ali u zvaničnom podnesku nisu navedeni jasni razlozi za to.

Ovim izjavljujem da povlačimo tužbu protiv tuženih u napred naznačenom predmetu - stoji u podnesku.

Prokupačkom sudu je ovaj dokument podnet krajem novembra, a postupak bi i zvanično trebalo da bude okončan nakon izjašnjenja advokata Južnih vesti.

Podsetimo, Laketić je tužbu podneo zbog teksta u kojem su novinari pisali o asfaltiranju puta do kuće njegove žene o trošku Prokupčana, a u kojem su podsetili na prethodni tekst u kojem piše da on poseduje dva stana u Beogradu.

Iako nije tužio zbog teksta o stanovima, niti je imao primedbe na njega, on je tužio medij zbog podsećanja na taj tekst, jer je u međuvremenu, kako je tvrdio u tužbi, prodao jedan od njih.

Sudija u ovom predmetu u prokupačkom Osnovnom sudu bila je sama predsednica suda za koju je Laketić glasao kao narodni poslanik u Skupštini Srbije, a ročište je zakazano ekspresno.

Ipak, nakon ukazivanja advokata Južnih vesti da sud u Prokuplju nije nadležan za medijske sporove, već da je za to zadužen Viši sud u Beogradu, prokupački sud se proglasio nenadležnim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Voja

    10:56 // 19. 12. 2018.

    Čim je predsednica suda ispala iz kombinacije povlači tužbu.To mnogo govori o stanju u pravosudju.Kakva vlast,takva i predsednica suda.

  • Oscar Pitagor

    18:38 // 18. 12. 2018.

    Није требало да одустајеш. Терај до краја, одери их од казне, покажи да си свемоћан, да си и судство ставио под своју контролу.
    Уђи им и у мозак и покажи им да није истина то што виде и што прочитају у званичним документима.
    Тако васпитај и децу-како су и тебе васпитали.
    И доћи ће ваљда дан, да староседеоци Србије науче нешто од јужних суседа. Једино су они умели да вам доакају. И једино тако...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: