Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:24, 3. 12. 2015.

| Društvo

Lazarevića dopratio i u Nišu dočekao i državni vrh

Autor:P. B, A. S.Izvor:Južne vesti
Vladimir Lazarević u pratnji ministara
Dočekan kao heroj; Vladimir Lazarević (u sredini) u pratnji ministara odbrane i pravde; Foto: Vanja Keser

Posle odslužene desetogodišnje zatvorske kazne zbog ratnih zločina nad Albancima na Kosovu, general Vladimir Lazarević je u pratnji državnog i vojnog vrha sleteo na niški aerodrom, gde ga je čekalo nekoliko stotina građana.

U svom prvom obraćanju Lazarević je negirao krivicu, tvrdeći da je osuđen "bez ijednog materijalnog dokaza".

On je naglasio da nije osuđen "ni za jedno konkretno nedelo protiv života i integriteta bilo kog civila ili ratnog zarobljenika, ni za jedno delo protiv bilo čije imovine, ni za jedno kršenje pravila i običaja ratovanja".

Osuđen sam zato što sam navodno pomagao trojici optuženih iz mog predmeta u proterivanju albanskog stanovništva time što sam komandovao Prištinskom korupusu i vama, i to bez ijednog materijalnog dokaza, bez ijednog dokaza, bez razumne sumnje, kako to oni kažu - rekao je Lazarević.

Lazarević je nekoliko puta tokom svog obraćanja Haški tribunal nazvao "haškim gubilištem", dok je vreme provedeno u zatvoru zbog ratnih zločina ocenio kao "10 godina oduzetih njemu i njegovoj porodici".

lazarevic Ovacije na dočeku generala osuđenog za ratne zločine; foto: JV

Osuđenik za ratne zločine kao uzor za nove generacije

Komentarišući povratak srpskog generala osuđenog za ratne zločine, ministar pravde Nikola Selaković je izrazio očekivanje da će Lazarevićevi postupci "biti uzor budućim generacijama".

Uveren sam da će i ovaj čin, ali i njegova ličnost i njegova karijera pokazati mnogim naraštajima u Srbiji šta znači do kraja i na svakom mestu i u svakom trenutku svog trenutka boriti se za svoju otadžbinu. To je najsvetliji primer.

Selaković je dodao da je reč o "čoveku zahvaljujući kome su danas slobodni i Niš, i Vranje, i Leskovac, i Beograd, i Novi Sad, i Sombor, i Subotica, i Kikinda, i Valjevo, i Kraljevo, i Kruševac, i Užice".

Pored ministara pravde i odbrane Nikole Selakovića i Bratislava Gašića, koji su iz Holandije doputovali vladinim avionom sa Lazarevićem, dočeku su prisustvovali i ministar rada Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, prvi sveštenik niške Eparhije vladika Teodosije, načelnik Policijske uprave Srđan Grekulović, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković.


Doček Lazarevića ili podrška SNS?

avion Vrh niškog SNS na pisti aerodroma; foto: Foto: Vanja KeserNa pisti niškog aerodroma je danas bio i kompletan vrh niškog SNS-a na čelu sa poverenikom Milanom Stanojkovićem, narodnim poslanicima Bratimirom Vasiljevićem, Adrianom Anastasov i Momirom Stojanovićem, nekadašnjim funkcionerima te stranke Bobanom Džunićem, Zoranom Stojanovićem i Darkom Bulatovićem.

Na platou ispred aerodroma bilo je nekoliko stotina građana koju su nosili i stranačke zastave. Među njima je bilo i onih koji su u vreme rata 1999. godine bili deca.

Rođena sam '96. Ovde sam da bih podržala i generala i našu Srpsku naprednu stranku - kaže jedna od devojaka. 

Podsetimo, general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević je osuđen na 14 godina zatvora za pomaganje i podržavanje zločina protiv čovečnosti, koji su obuhvatali deportaciju i prisilno premeštanje civila - kosovskih Albanaca.

Pošto je do danas odležao dve trećine kazne, odlučeno je da bude pušten na slobodu. U Ševeningenu se Lazarević i razboleo, a nekoliko puta je operisan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prodavci tudje krvi

    08:40 // 5. 12. 2015.

    #Zlobnik: I *90-tih i 99 sam bio s one strane (brave). I tada sam se otvoreno zalagao da svako ima apsolutno pravo da se odluci da zivi bez terora cizme. Vase "historijsko ne" vidimo sta je donelo Srbiji. A zaboravljate da ste ubrzo nakon NE -iz svih grla povikali DA, ostavljauci za sobom nevidjene zrtve i leseve.

    Gospode, blagoslovi one koji su krvlju morali da plate oslobadjanje od ovakvih.

  • prosipaci tudje krvi

    11:27 // 4. 12. 2015.

    To sa Hagom zavrseno, general se VRATIO. Da li ce i kada OVDE neka glava iz vojske biti osudjena zato sto je mobilisala ljude (dok drzava nije bila u ratu) KOJI SU VRACENI U KOVCEZIMA. A ja kazem da ce morati i to da se uradi. Jedino pitam KADA?

  • John Terry

    10:04 // 4. 12. 2015.

    Osim toga, i sa hrvatske i sa muslimanske strane velicaju se i hrabre ljudi koji su daleko sumnjiviji od ovog coveka. Njega necu da branim, svako nosi svoj krst, ali samo znaj jedno. Sa ruske strane, turci su teroristi, a sa turske rusi. Prema tome, nista nije crno-belo u ovom svetu, sve je sivo, i niko nije ni skroz nevin ni skroz ubica. Napokon, deca ne beze zbog Lazarevica, nego zbog Vucica!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: