Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 11. 6. 2022.

| Društvo

Lebančani dobili postrojenje za vodosnabdevanje, zastarele cevi ostaju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Voda KOSTA vodosnabdevanje
Problemi ipak ostaju; Foto: A. Kostić

Zbog nedostatka vode tokom letnjih meseci Lebančani su se godinama unazad vodom snabdevali iz cisterni i prodavnica, ali ta situacija trebalo bi da se promeni, pošto je posle godinu i po dana radova pušteno u rad postrojenje za vodosnabdevanje u selu Ždeglovo. Iako je za tu namenu utrošeno 37 miliona dinara stanovnici Lebana žale se da je vodovodna mreža isuviše stara, pa brinu da postrojenje neće pomoći u rešavanju problema kupovine pijaće vode.

Krajem prošle godine leskovački Zavod utvrdio je da je voda u Lebanu neispravna za piće, a mnogi građani sa takvom situacijom nisu bili upoznati, pa su više od 10 dana snabdevali neispravnom vodom koja je u sebi sadržala više aluminijuma nego što je bilo dozvoljeno.

Lebančani sumnjaju da je voda neispravna jer protiče kroz zastarele cevi, ali se nadaju da će bar tokom letnjih meseci biti sigurniji i imati dovoljno vode bar za tehničku upotrebu pošto je završeno postrojenje za vodosnabdevanje.

Bitno je da su se oni slikali i da su ispričali priču da će sve da bude super. Postrojenje je značajno za sve, bar nećemo moći da brinemo za vodu tokom letnjih meseci, ali dolazimo do problema da li je ta voda ispravna. Mi ćemo izgleda i dalje morati da kupujemo vodu za piće, sve dok se ne smiluju da krenu u zamenu u starih cevi - žale se Lebančani.

Da je postrojenjem za vodosnabdevanje rešen veliki problem smatra predsednik Opštine Ivan Bogdanović, a najavljuje i da će uskoro krenuti zamena starih cevi, te da će za tu namenu iz budžeta biti izdvojeno više 2 miliona dinara. kvar voda Za rekonstrukciju vodovodne mreže 2 miliona dinara; foto: JKP "Naissus"

Ovaj momenat puštanja vodoizvorišta Ždeglovo je veoma bitan za opštinu Lebane, postrojenjem rešen je veliki problem opštine Lebane, nedostatak pijaće vode u letnjim mesecima. Nećemo se zaustaviti sa ovim projektom, odradili smo projektno tehničku dokumentaciju za snabdevanje vodom 9 sela nizvodno od Lebana, vrednost te investicije je oko 6 miliona evra. Očekuje nas i rekonstrukcije celokupne vodovodne mreže u vrednosti od 2 miliona evra, izgradnja još jednog bunara - obećao je Bogdanović.

Ipak, Lebančani sumnjaju u reči prvog čoveka Opštine, pa su uplašeni da će vodom za piće nastaviti da se snabdevaju iz prodavnica. Dodaju i da to za sve njih predstavlja dodatni trošak, ali i podećaju da su plate u toj opštini daleko niže od prosečnih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: