Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 8. 9. 2021.

| Društvo

Lek "rebif" stigao u niški Klinički centar i do nekih MS pacijenata, neki još čekaju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
rebif
Rebif u svojoj terapiji koriste pojedini oboleli od multiple skleroze; foto: printscreen

Da je lek "rebif" koji prošlog meseca oboleli od multiple skleroze nisu dobili stigao u niški Klinički centar, potvrdio je direktor UKC-a Zoran Perišić. Zašto leka u avgustu nije bilo iz UKC-a i RFZO-a nema objašnjenja, a rukovodilac Klinike za neurologiju Slobodan Vojinović kaže da ga sada ima i da su počeli sa deljenjem.

Iz RFZO-a kažu da je ugovor sa dobavljačem lekova za lečenje multipne skleroze sklopljen 27. avgusta, a prema informacijama iz UKC Niš isporučeni su ovoj zdravstvenoj ustanovi u petak 2. avgusta.

Od pacijenata koji su u avgustu bili bez terapije, a koji su se javili redakciji Južnih vesti jer leka nije bilo u Centralnoj apoteci KC Niš, neki navode da su lek sada preuzeli, a drugi kažu da još čekaju i da za sada nemaju ni septembarsku terapiju.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Perišić kaže da je lek stigao prošlog petka i da će ga biti dovoljno za ovaj i naredne mesece.

Sada je nabavka završena na vreme i imaćemo početkom meseca septembra, a i za sve ostale mesece se uopšte ne postavlja pitanje da li će pacijenti imati terapiju. Lek je disribuiran Klinici za neurologiju i dalje postupanje je u njihovoj nadležnosti. - rekao je Perišić.

Rukovodilac Klinike za neurologiju Slobodan Vojinović kaže da će pacijenti u narednom periodu dobiti svoje terapije.

Znate kako, pacijenti su pozvani i pozivaju se i dobiće svoje lekove i sestra mi je danas rekla da su stigli, prema tome dobiće svoju dozu za septembar. Ako mislite da 300 njih mogu da dobiju u jednom danu, to sigurno nije moguće - rekao je Vojinović.

Podsećamo, kako su ranije rekli iz niškog Kliničkog centra, izostanak jednomesečne terapije ne škodi pacijentima i oni će moći da nastave sa uzimanjem leka i pored preskočene doze u avgustu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    12:21 // 14. 9. 2021.

    Klinicki centar nema reagense vec mesecima . Znaci ako si nekim slucajem dijabeticar,moras na operaciju ili imas neki dr.zdravstveni problem NE MOZES nista da zavrsis jer nasa bolnica u Nisu nema osnovan potreban materijal ili ga ne dobijaju ili se neko samoposluzuje ..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: