Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 24. 8. 2020.

Lekar niške Hitne pomoći otkriva šta se krije iza komentara zbog koga je dobio disciplinsku prijavu

hitna pomoć Lekar svedoči da nema dovoljno lekara i da uvek nedostaje bar jedna ekipa u Nišu; ilustracija; foto: V. Keser

Pritužbe Nišlija da nekada ne mogu da dobiju Hitnu pomoć ili da ekipu dugo čekaju - nedavno je potvrdio lekar ove ustanove Miodrag Branković, koji je zbog komentarisanja na društvenim mrežama dobio disciplinsku prijavu. Za Južne vesti objašnjava da niška Hitna pomoć nema dovoljno lekara na terenu, 14 ih je manje, pa time ni dovoljno ekipa i da svakodnevno bar jedna nedostaje. Direktor Slavoljub Živadinović kaže da ima onoliko lekara koliko je propisano, da kada je prvi red hitnosti u pitanju ne treba da brinu, ali i da sve primedbe mogu lično da mu prijave.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Drda

    13:14 // 24. 8. 2020.

    Jednom u zivotu trebala mi je hitna pomoc i kada sam ih pozvao nisu hteli da dodju a placam zdravstveno. Polumrtav zvao sam taxi da me prebaci. Zatim nisu imali kola za do urgentnog iako im je gomila vozila bila parkirana ispred ulaza. Spasila me jedna doktorka koja je naisla, podigla sa zemlje i ukorila svoje kolege zbog nesposobnosti. Problem je i neznanje, lose procedure ne samo manjak lekara..

  • Milos

    13:01 // 24. 8. 2020.

    Neshvatljivo je kako ovoliki grad ima tako losu Hitnu pomoc! Mislim da je manji deo na savesti zaposlenih, a veci na rukovodstvu. Prijemno u Hitnoj pomoci izgleda kao seoska ambulanta sto je nedopustivo! Hoce li neko od "glavesina" grada da uradi nesto povodom ovog pitanja?!

    • Volkanje

      16:47 // 24. 8. 2020.

      Evo gospodza ustolicena,novopridosla,sada ce,samo sto nije ,resice sve probleme.ahahahaha

  • Miloš

    11:55 // 24. 8. 2020.

    Ništa novo, Ja čak imam i snimak kako nas sestra otkačinje i preti još, a par minuta pre toga se predstavljala kao lekar. Dozvoljeno im je!

  • Slavko

    13:44 // 24. 8. 2020.

    Nazalost, hitna pomoc od 90-tih godina nazaduje. Do tada je bila na zavidnom nivou i u servisu grada.

  • Putin

    12:53 // 24. 8. 2020.

    Ma razmazeni, oni bi 3 x dnevno da jedu! Direktor je u pravu! Za buducnost nase dece! BEZITE IZ OVOG RAJA, JER PAKAO VAM NECE TESKO PASTI!

  • Стање мора, треба и може да буде пуно боље! Људи су у питању!

    15:48 // 24. 8. 2020.

    Један лекар у пријемној амбуланти и један педијатар од 20:00 до 07:00, значи целе ноћи за целу територију Града Ниша са свим селима?Да ли је то нормално?Па када су епидемије разних респираторних или стомачних инфекција чекате сатима да будете прозвани, јер сви који су током ноћи дошли,нису дошли јер немају шта да раде,већ је свима лоше тј. хитно им је!Недопустиво за трећи град, у Србији.

    • Miki

      21:07 // 24. 8. 2020.

      Gradjani treba da se edukuju prvo šta je hitna pomoć. Ukinuo bih sve ordinacije u istoj. Ona služi da spašava živote i rešava urgentna stanja, preveze pacijenta koji su životno ugroženi u UC. Ne služi za dnevno-noćno lečenje respiratornih i stomačnih infekcija, bolova u ledjima i slično. Ne treba u Nišu izmišljati toplu vodu.

  • Med, radnik

    15:50 // 24. 8. 2020.

    Direktore, nisu vas dobro obavestili, danas vam je bio pravnik na poslu u svojoj kancelarije. Drugi pravnik je na bolovanju već duze vreme, zbog vaseg mobing.

  • Mara

    11:48 // 24. 8. 2020.

    Nemate lekare na terenu zao sto pola držite pored telefona i u ordinacijama. Dr Tatjanu Nikolić na teren mlada žena šta će u ordinaciji uvek ili na tel slušalici.Ima ih puno Niko neće terensku službu nije ni čudo što ovako prolazimo

    • Sistem

      14:28 // 24. 8. 2020.

      Zato što je operisala kičmu Maro , i svaki od lekara koji je unutra a ne na terenu je ograničeno sposoban ,ako si shvatila ,Hvala!!!!

    • КараБаја

      07:47 // 26. 8. 2020.

      Лекари, који раде амбуланту и пријем позива имају у смени по 100-тинак прегледа пацијената одн. више стотина телефонских позива!
      Сви они су ограничено способно за рад, а углавном је то последица стреса и великих физичких напора које имају док носе пацијенте до возила, или раде реанимације у принудном положају у нади да ће спасити нечији живот.
      Кад се због тога обогаље, ти и слични их позивате!!!

  • Naissus

    18:43 // 24. 8. 2020.

    Nesto se ne pamti da su za 4 minuta stigli do kafane Izvor, koja je inace u krugu Hitne pomoci, kada je onom jadniku pozlilo onomad. Stigli jesu, ali za koje vreme?? Je li, direktore??

  • paca62

    12:25 // 24. 8. 2020.

    Manite se hvale.

  • du

    18:06 // 24. 8. 2020.

    Direktor: "ja kažem da je normativ na 6.000 stanovnika jedna ekipa, ne znam koliko Niš ima"

    Kako je direktor tako neobavesten i ne zna koliko Nis ima stanovnika? Zasto ne poslusate ljude koji rade sa vama i unapredite stanje stvari. Budite najbolji u Srbiji, a ne prosek.
    Ljudi, morate uvek biti najbolji, a ne prosek. Neka vam prija kad vas hvale, a ne kad vas kude.

  • Miki car

    16:02 // 24. 8. 2020.

    U Nišu sa okolinom ima oko 300000 ljudi / 6000 ( po rečima direktora) ~ 50 lekara za teren,( plus prijem poziva i ambulata). Da li ih ima toliko ili mnogo manje, lako je proveriti !!!!!

  • Eto

    19:20 // 24. 8. 2020.

    Moj brat zvao hitnu prošle nedelje i rekli su mu da nemaju vozilo da dodju po njega. Kažu neka te neko doveze... Jadna služba na štetu svih gradjana. Dok ne pokažemo gradjansku neposlušnost i prekinemo plaćanje prema državi ovako će nam biti.

  • Jonca

    18:50 // 24. 8. 2020.

    Pa kad moze SNS da vlada u Nisu sa 60 000 glasova od 300 000 i to pola pokradeno,onda verovatno iz hitne pomoći smatraju da je par vozila i lekara dovoljan da pokrije teritoriju grada..Ali narod cuti,time je sve rekao.

  • Kole

    18:52 // 24. 8. 2020.

    Rešenje je veoma prosto.Hitna pomoć Niš treba da postane deo DZ Niš.Da ostane samo Načelnik službe Hitne pomoći DZ Niš.Svi novozaposleni mladi lekari u DZ Niš prvo moraju da prodju par godina terenskog rada u HP,da se ne desi ko sada kad neko padne u DZ Niš oni zovu HP.Stariji koji ne mogu zbog bolesti ili godina na teren u ordinacije DZ. Pedijatri u rotaciju posle 20h u Hitnu pomoć kad DZ ne radi

  • cale

    07:44 // 25. 8. 2020.

    Kako je sve to povezano..on direktor,a zena predsednica suda.Dobro dosli u Srbiju,zemlju cudesa!!

  • Mara

    20:34 // 24. 8. 2020.

    @Sistem to je za invalidsku penziju zaposlite mlade ima vrednih i željnih posla

    • Sistem

      09:06 // 25. 8. 2020.

      Mladi su otišli u Nemačku i ostale bedne zemlje ,tako da će nas da leče invalidi jer boljih nemamo a i mi nismo za bolje ,

  • Miša car

    17:15 // 24. 8. 2020.

    Samo onaj ko nije radio sa ovim novim "selebrtijem" Južnih vesti ne zna da on prvi treba da se propita šta i kako radi. Pitajte ga koliko ima prijava i promašaja na poslu zbog "stručnosti". I njegova žena rade u Hitnoj. Ne kažem da su dobre stvari u ZHMP, ali molim vas. Imate registrovanog uzbunjivača u ovoj ustanovi, pitajte malo njega, ne pravite mučenika od ovog doktora... Objavite komentar

  • Matzola

    00:21 // 25. 8. 2020.

    Ja sam prisustvovao licno u banci gde je doktorka usla da podigne novac, a vozac je upozoravao
    par puta sirenom i svetlecim signalima da pozuri !?

    • ivan

      15:30 // 25. 8. 2020.

      nažalost ,ja sam ih video pod rotacijom u branković kupuju burek

  • Teška priča

    10:35 // 25. 8. 2020.

    Pre 3 god. zvao hitnu, dedi pozlilo, samo nas dvojica kući, došli posle sat i po, ali bukvalno.

  • Prvo

    22:19 // 24. 8. 2020.

    Vidim ima lekara koji komentarišu što znači da ih zato nema i ne rade kako treba jer navrzani na internet i telefon a drugo prošle godine u kafanu u duvaništu parkirana hitna i dolazi druga hitna i svi izlaze i pozdravljaju se i zasedaju...Možda bila pauza,neću grešim dušu al to mi se urezalo samo tako!

  • Smuk

    15:46 // 25. 8. 2020.

    Ma, narod je uzbujao ! Svi traže i zahtevaju a niko da svojim primerom pokaže kako treba raditi... a ne da uče doktore i lekare !
    "A , sad - svi na svoje radne zadatke" !
    Ležanje i pljuvanje ... i solenje pamet !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: