Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:14, 9. 6. 2023.

| Društvo

Lekari niške Kardiohirurgije spasili ženu koja je 6 dana bila u komi

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
spašena žena
Starija žena se posle 6 dana probudila iz kome i otpuštena je na kućno lečenje; foto: FB Dragan Milić

Starija žena koja je doživela šlog i 6 dana bila u komi, probudila se i otpuštena je na kućno lečenje, a spašena je nakon što su lekari Klinike za kardiohurgiju u Nišu prvi put obavili operaciju te vrste, saopštio je direktor Dragan Milić.

Lekari niške Kardiohirurgije javnosti su postali poznati po eliminisanju liste čekanja na svojoj klinici.

Rukovodilac ove klinike, profesor dr Dragan Milić se na društvenim mrežama pohvalio još jednim podvigom - lekari su spasili stariju ženu koja je zbog šloga 6 dana bila u komi.

Danas je sa naše klinike za kardiohirurgiju UKC Niš otpuštena na kućno lečenje pacijentkinja koja je operisana u akutnom ishemijskom cerebrovaskularnom inzultu (šlogu). Ovo je prva operacija te vrste na našoj klinici gde je urađena endarterektomija karotidne arterije 45 minuta od nastanka masivnog šloga. Nakon 6 dana u komi pacijentkinja se probudila bez ikakvih neuroloških sekvela. Danas otišla kući svojoj porodici - napisao je Milić sinoć na Fejsbuku.

Milić je istakao da je ponosan na dr Nenada Ilića i njegov tim hirurga koji su izveli ovu operaciju, kao i na anesteziologe i sestre u intenzivnoj nezi koji su u postoperativnom periodu vodili računa i brinuli da težak i zahtevan oporavak bude ovako uspešan i brz.

Naglasio je i da je ovo još jedan značajan iskorak u stručnom smislu za ovu nišku kliniku i Univerzitetski klinički centar kom pripadaju.

Podsetimo, lekari Klinike za kardiohirurgiju su posle 12 uzastopnih, neplaćenih radnih vikenda uspeli da eliminišu liste čekanja, ali su rad vikendom vanredno i bez naknade nastavili. Milić je saopštio da je prošlog vikenda bio 15. put da su u sali vanredno, kako bi ispunili obećanje da njihovi bolesnici neće čekati duže od 15 dana operaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Blagojevic

    08:42 // 10. 6. 2023.

    Mislim da je profesor Milic preterao sa smo promocijo, ne ulazeci u njegovu strucnost. Podsecam da su svi oni dali zakletevu da ce se voroti za ljudske zivote! Zasto onda lekari sa ginekologije ne bi objavljivali slike beba koje su porodili tokom dana. Zasto lekari sa recimo hirurgije, ortopedije ne bi promovisali svoje uspesne operacije! Urazumimo se malo. Nemoj da od KC Nis pravimo “Zadrugu”

  • Petar

    07:09 // 10. 6. 2023.

    Ljudi, što je dobro hvalite, što ne valja kudite. Ja sam jedan od nesrećnih ljudi koji sam bio pacijent Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju u Nišu. Ali brate klinika svetska, divni lekari, sestre, operisan a nisam dao ni 100 grama kafe. Ne treba vam ni veza ni ništa, samo da se obradite za operaciju. Sve pohvale divni ljudi. Kamo srece da su i ostale klinike takve.

  • IRINA

    18:19 // 9. 6. 2023.

    Kad bi se i na ostalim odeljenjima KC ovako borili za svakog pacijenta...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: